Români si maghiari în Transilvania; România dupa recensamantul populatiei din 2011!

Români si maghiari în Transilvania; România dupa recensamantul populatiei din 2011!

În luna octombrie 2011, în România a fost organizat recensamântul populatiei si locuintelor, iar primele rezultate provizorii au fost publicate de catre Institutul National de Statistica la data de 2 februarie 2012.

Recensamant 2011 Romani si maghiari in Transilvania
Conform acestor date provizorii, populatia totala a României este de 19.042.936 locuitori, din care populatia de nationalitate (si nu de etnie) româna, se ridica la 16.869.816, reprezentând 88,6% din totalul populatiei României .

Restul de 11,4% este reprezentat de maghiari (6.5%), tigani (3,25%) si alte 18 minoritati nationale care împreuna reprezinta 1,65% din totalul populatiei României.

Populatia de nationalitate româna, reprezentând 88,65 % din totalul populatiei tarii, justifica pe deplin definitia din Constitutie, conform careia ,,ROMÂNIA ESTE UN STAT NATIONAL UNITAR SI INDIVIZIBIL”

Populatia maghiara este prezenta în cea mai mare parte în Transilvania unde numara 1.224.937 locuitori. si reprezinta 18,915 % din totalul populatiei acestei provincii, însa ea estedispersata în cele 16 judete în procente mici, dupa cum rezulta din tabelele anexate:

3,994 % în judetul Harghita

3,104 % în judetul Mures

2,344 % în judetul Covasna

2,138 % în judetul Bihor

1,753 % în judetul Satu Mare

1,598 % în judetul Cluj

3,984 % în restul celor 10 judete, unde populatia maghiara este prezenta în procente sub 1,0 % din totalul populatiei Transilvaniei.

De remarcat ca judetele Harghita+Covasna ce cuprind cea mai mare parte din asa numitul ,,Tinut Secuiesc” ( dar fara secui declarati !), reprezinta împreuna abia 6,338 % din totalul populatiei Transilvaniei si 2,16 % din totalul populatiei României !

În tabelul nr. 4 este prezentata compozitia etnica a principalelor municipii sau orase din Transilvania iar în tabelele nr 5 si nr .6 este prezentataevolutia depopularii României, în ultimii 10 ani, fata de anul 2002 când a fost efectuat recensamântul precedent .

Conform acestor date provizorii, populatia totala a României a scazut cu 2.529.781 locuitori, de la 21.680.974 la 19.042.936 locuitori ca urmare a emigrarii lor, în tarile occidentale sau in Ungaria în cautarea unui loc de munca, dupa ce în România au fost abandonate si demolate majoritatea fabricilor si uzinelor construite înainte de anul 1989 cu mari sacrificii si privatiuni suportate de poporul român.La fel de dureroasa se prezinta si situatia din Transilvania, unde populatia a scazut cu 745.839 locuitori, de la 7.221.733 locuitori în anul 2002, la 6.475.894 locuitori câti au mai ramas în prezent.

Dupa publicarea datelor provizorii ale ultimului recensamântului din România, au urmat o serie de studii si articole publicate în mass media si pe internet de catre autori maghiari care prezinta în mod unilateral prezenta populatiei maghiare din Transilvania, din care un cititor neavizat poate trage concluzii eronate despre structura etnica a populatiei din aceasta provincie.Pare de necrezut ca dupa 98 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon sa apara fel de fel de studii si scenarii cu date si etape precise pâna la care, în anul 2020, ar urma sa fie semnat un nou Trianon, în urma caruia se va repara ,,nedreptatea facuta Ungariei la Trianon în anul 1920”( !?) si toate teritoriile pierdute vor fi alipite la Ungaria!Practic Ungaria are pretentii teritoriale fata de toate tarile limitrofe, fara a tine seama de faptul ca în toate aceste teritorii revendicate, populatia maghiara este minoritara, ceea ce dovedeste ca revizionistii maghiari doresc sa anexeze teritorii si numai în subsidiar, readucerea maghiarilor din aceste teritorii la ,,patria mama” Ungaria.

În sprijinul acestei actiuni sunt invocate o multitudine de argumente, inclusiv datele statistice manipulate prin diverse metode ca;
1) Date false despre numarul total al populatiei maghiare din Transilvania, ajungându-se la aberanta comparatie cu situatia din Kosovo-Serbia, unde populatia albaneza, este majoritara în proportie de peste 90 % pe când în Transilvania populatia maghiara reprezinta doar 18,9 %
2) Prezentarea datelor statistice numai în procente din totalul populatiei judetelor respective este numai aparent corecta deoarece se aduc la numitor comun, judetele slab populate, cu judete având populatie mult mai numeroasa!
De exemplu în judetul Covasna procentul de 100 % reprezinta 206.261 locuitori, pe când în judetul vecin Brasov, el reprezinta 505.442 locuitori ! Prezentarea datelor numai în procente ar fi corecta numai în cazul în care toate datele statistice din fiecare judet s-ar exprima în procente fata de populatia totala a Transilvaniei, cum s-a procedat în tabelul nr. 3, anexat. Având în vedere ca aceasta provincie are o populatie diversificata din punct de vedere etnic, toate studiile întocmite onest, ar trebui sa se refere si la prezenta populatiei de nationalitate româna care este  covarsitor majoritara, în procentaj mai mult decât concludent!

În acest scop, ne-am propus sa prezentam în continuare, datele statistice etnice sub forma unor tabele care sa cuprinda totalul populatiei din fiecare judet, precum si – în paralel – datele despre cele doua nationalitati, româna si maghiara , care au cea mai mare pondere din totalul populatiei.Aceste tabele sunt completate cu grafice care au fost întocmite având la baza numarul populatiei din fiecare judet si nu procentele pe care le au cele doua nationalitati în cadrul judetelor respective.Dupa ce se vor publica cifrele definitive ale recensamântului ne propunem sa completam aceste date cu situatia din învatamânt, unde, în scolile românesti clasele cu mai putin de 12 elevi se desfiinteaza, iar în scolile maghiare ele se transforma în ,,clase speciale” !

În România convietuiesc în buna întelegere cu populatia majoritara, cca 20 minoritati nationale, care se bucura de toate drepturile conferite prin lege pentru conservarea identitatii lor etnice, pentru ca în nicio perioada a istoriei sale, Statul Român nu a urmarit asimilarea acestor minoritati, cum a procedat Ungaria, care poate fi considerata campioana mondiala în asimilarea minoritatilor nationale din interiorul granitelor sale.Din pacate trebuie spus, cu tot regretul, ca  liderii lor politici maghiari, agita continuu spiritele cu fel de fel de revendicari inacceptabile sau chiar absurde, toate prezentate în mod imperativ, folosind deseori santajul si amenintarile cele mai brutale.

Sa exemplificam:
1. Au impus prin santaj si au obtinut adoptarea notiunii de ,,DISCRIMINARE POZITIVA” adica drepturi suplimentare în raport cu populatia majoritara, reaspecriv privilegii! Aceasta sintagma reprezinta o aberatie din punct de vedere lingvistic, pentru ca defineste o notiune prin opusul ei! Dupa acest procedeu am putea spune ,,d-l.Kelemen Hunor este un mincinos pozitiv” adica ,,d-l K.H… spune întotdeauna adevarul” !

Prin acceptarea acestui termen liderii maghiari au obtinut, din nou, privilegiile pe care natiunea maghiara le-a avut înainte de anul 1918 în cadrul Ungariei Mari, iar românii au revenit la statutul de nationalitate tolerata, în judetele Harghita si Covasna ! Este greu de spus daca politicienii români au acceptat aceasta sintagma din ignoranta sau din interes, sau dintr-o indiferenta condamnabila fata de soarta românilor afectati de aceasta masura.Ca o consecinta, începand cu luna ianuarie 2012, fondurile pentru minoritati au fost majorate si ca principalul beneficiar este UDMR ! Si astfel cca 17,0 milioane de români saraciti, trebuie sa ofere din putinul lor, o contributie la mentinerea identitatii nationale amaghiarilor din România, dar nici un ban, pentru mentinerea identitatii nationale a românilor din judetele unde ei sunt minoritari si sunt supusi unui vizibil proces de maghiarizare.
Având în vedere ca minoritatea maghiara se bucura de multe drepturi, este evident ca identitatea ei nu este periclitata in nici un fel, astfel ca nu se justifica mentinerea în continuare a acestor subventii pentru minoritatea maghiara si se impune redistribuirea lor celorlalte minoritati, inclusiv pentru românii din toate localitatile unde ei sunt minoritari !

2. Au impus prin santaj si au obtinut prevederea ca functionarii publici sa cunoasca limba maghiara în toate localitatile unde populatia maghiara se afla în proportie de peste 20% din totalul populatiei. Din nou aceiasi întrebare adresata politicienilor români: Chiar nu si-au dat seama ca aceasta masura conduce la maghiarizarea rapida a administratiei publice, pentru ca numai persoanele de nationalitate maghiara cunosc atât limba româna cât si pe cea maghiara si pot concura cu succes la ocuparea posturilor din administratia locala? Aceasta stare de lucruri a fost semnalata cand s-a constatat ca la Primaria din Municipiul Sf. Gheorghe , toti cei 119 functionari angajati sunt de nationalitate maghiara! Într-o alta localitate este semnalat cazul a doi politisti români concediati pentru.ca nu cunosteau limba maghiara, iar în locul lor au fost angajati doi maghiari care nu cunosteau limba româna! Este evident ca aceasta conditie trebuie eliminata în cel mai scurt timp ! .

3. Au impus prin santaj si au obtinut separarea invatamântului de toate gradele cu predare exclusiv în limba maghiara urmarind cu perseverenta separarea, adica izolarea . Aceeasi manevra a fost încercata recent, prin scindarea Universitatii de Medicina din Tg. Mures si infiintarea unei facultati de medicina cu limba de predare maghiara. Trebuie evidentiata reaua credinta a politicienilor maghiari care pretind ca în aceasta chestiune trebuie respectata noua lege a educatiei, dar omit sa recunoasca faptul ca aceasta lege a fost adoptata în mod nedemocratic prin asumarea raspunderii guvernului si fara a fi dezbatuta în Parlament, tot în urma unui santaj cu amenintarea iesirii din coalitia aflata la  guvernare si de asemenea cu încalcarea flagranta a autonomiei universitare.Daca în final aceasta ilegalitate se va oficializa se va petrece acelasi fenomen: profesorii maghiari vor putea preda si la facultatile cu limba de predare româna, în timp ce profesorii români nu vor avea acces la facultatea maghiara pentru ca ei, in general, nu cunosc aceasta limba.Ceva tot politicienii maghiari  au reusit sa realizeze: Sa învenineze atmosfera dintre profesorii si studentii români pe de o parte si profesorii si studentii maghiari, pe de alta parte.

Trebuie sa ne punem si întrebarea unde îsi vor desfasura activitatea absolventii facultatii maghiare? Vor acorda consultatii numai populatiei maghiare din judetele Harghita si Covasna, sau îi pregatim gata formati doar pentru a emigra în Ungaria?

4. Au impus prin santaj si au obtinut ca în judetele unde populatia maghiara este majoritara, prefectii, ca reprezentanti ai guvernului în teritoriu, sa fie recrutati din rândul populatiei maghiare, adica la propunerea UDMR, eliminându-se ultima bariera în calea abuzurilor autoritatilor locale, preponderent maghiare. Au urmat actiuni de purificare etnica pe fata, precum schimbarea denumirii a zeci de strazi cu nume românesti în strazi cu denumiri maghiare, care au instaurat o stare de tensiune interetnica mocnita ce poate scapa de sub control în orice moment.
Tot mai multe organe de presa relateaza situatii de-a dreptul absurde
, în care autoritatile locale, obsedate de mentinerea cu orice pret a ponderii populatiei maghiare, pun tot felul de sicane românilor care vor sa-si cumpere diverse proprietati în localitati în care populatia maghiara este majoritara, iar când anumite drepturi sunt câstigate în justitie, pun tot felul de piedici pentru punerea în aplicare a acestor sentinte ! Ne aflam în fata unei situatii, poate unice în U.E, în care un cetatean de nationalitate româna poate sa cumpere proprietati în Ungaria vecina, sau în alte tari dar ca roman nu se poate stabili in cele doua judete situate în inima României.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.