„Romana” aprinde pasiunea pentru dans medieval

„Romana” aprinde pasiunea pentru dans medieval

0 528

Festivalul de dans Romana a ajuns la cea de-a doua editie, cu ajutorul finantarii primite de la Primarie. Anul acesta, evenimentul va avea loc in iulie si va avea un program complex: parada a costumelor si car alegoric, ateliere interactive si spectacole cu coregrafii speciale.

Festivalul de dans Romana a ajuns la cea de-a doua editie, cu ajutorul finantarii primite de la Primarie. Anul acesta, evenimentul va avea loc in iulie si va avea un program complex: parada a costumelor si car alegoric, ateliere interactive si spectacole cu coregrafii speciale. Brasovenii care vor sa invete dansuri de epoca si sa participe la festival se pot inscrie la cursurile gratuite care incep la Casa Muresenilor.

In urma cu doi ani, Muzeul Casa Muresenilor a avut ideea de a readuce in actualitate primul dans de salon al romanilor din Transilvania.

Asa a aparut initiativa organizarii unui festival care sa ii poarte numele: organizat in premiera nationala, festivalul de dansuri istorice Romana ofera ocazia oamenilor de azi sa admire, si chiar sa exerseze figuri de dansuri de salon europene de odinioara. romana

Acestea erau caracterizate de multa eleganta si gratie, spune Valer Rus, directorul Muzeului Casa Muresenilor.

Toti cei interesati sa invete dansuri de secol 16 si 17 cum sunt branle, volta, chaconne, bourree, se pot inscrie la sediul Muzeului Casa Muresenilor. Cursurile sunt gratuite si sunt initiate de coregrafi ai Operei Brasov.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.