Roman SA si-a trimis tractoarele la Piramide

Roman SA si-a trimis tractoarele la Piramide

0 176

Primul lot de 25 tractoare asamblate la Roman SA a luat ieri calea Egiptului! In viitorul apropiat, productia in serie a clasicului Universal 650 pe platforma Roman va ajunge la 50 de bucati lunar. Investitorul egiptean care a cumparat licenta are nevoie de mii de astfel de bucati. Egiptenii prefera tehnologia romaneasca veche de zeci de ani pentru ca este fiabila si se intretine usor. Investitorii nu au dorit sa schimbe nici macar vopseaua batranului tractor universal.
La un an dupa ce productia prototipului Universal 650 a fost reluata pe platforma de la Roman, primele 25 de bucati din productia de serie sunt gata de export. Universal 650 Crystal 2009 este noul model produs in serie la Roman SA, fiind o reeditare fidela a vechiului model produs la UTB. Investitorul egiptean a cumparat de la Flavus Invest licenta si fisele tehnologice de productie, dar si unele matrite si utilaje necesare pentru productia in serie.
Cutia de viteze si subansamblele au fost realizate la Sf Gheorge, iar jantele au fost cumparate din afara tarii. Pe langa pretul foarte scazut, circa 13-14.000 de euro, o alta calitate a tractoarelor produse la Roman este ca egiptenii au deprins deja cunostinetele necesare pentru repararea modelului 650 si au deja in Egipt lanturi de distribuitori de piese. Egiptenilor le place sa spuna ca, in tara lor, pana si copiii stiu sa conduca si chiar sa repare un astfel de tractor.
Municipalitatea brasoveana intentioneaza sa popularizeze modelul asamblat pe platforma Roman printre membrii Guvernului Boc, pe care ii invita la Brasov sa vada produsul si sa-l introduca si pe piata romaneasca. Primul semn ca promovarea a inceput deja este vizita anuntata a lui Traian Basescu, asteptat in dimineata asta pe platforma Roman.
Cele 25 de bucati au fost incarcate in camioane si au pornit ieri spre port, pentru a fi imbarcate in vapoare. Tractoarele trebuie sa ajunga in regiunea egipteana Mansura inainte de Ramadan.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.