Roman mort in Afganistan

Roman mort in Afganistan

0 58

Veste proasta din Afganistan. Incapatanarea cu care politicienii nostri mentin militari pe fronturi din strainatate a mai facut o victima. Un militar roman din Batalionul 300 Infanterie „Sfantul Andrei”, detasat in Afganistan, a murit in urma unui atac cu armament usor. Militarul roman ucis in Afganistan era in misiune de la inceputul acestui an si urma sa se intoarca in tara peste cateva saptamani.
Numele soldatului roman ucis este Claudiu Marius Covrig, gradul sau fiind de fruntas. Acesta se afla, alaturi de mai multi colegi, intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat – Kabul), unde patrula, formata din patru transportoare amfibii blindate, a fost atacata de forte insurgente cu armament usor si aruncatoare de grenade.
In urma incidentului Marius Covrig si-a pierdut viata, iar alti trei militari, respectiv sergentul major Daniel Drugan (26 de ani), sublocotenetul Marius Apostol (24 de ani), ambii de la Batalionul 300 Infanterie Galati, si caporalul Marius Barbu (31 de ani), de la o unitate militara din Focsani, au fost raniti usor de schije.
Marius Covrig este la prima misiune internationala. El urma sa implineasca 30 de ani in luna septembrie a acestui an si este casatorit, dar nu are copii. El locuia in Galati, impreuna cu sotia sa. Fruntasul Marius Covrig va fi repatriat cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.