Rolls Royce si Jaguar se fabrica la Dej

Rolls Royce si Jaguar se fabrica la Dej

0 70

Firma belgiana Delta Extinctors, producator european de extinctoare pentru automobile, intentioneaza sa investeasca 2 milioane de euro in constructia unei fabrici in Arc Parc din Dej.
Noua facilitate de productie a extinctoarelor va fi amplasata pe 2 hectare in parcul industrial din Dej, urmand ca la finalizarea fabricii sa fie angajate aici 50 de persoane.
Recent grupul german Kolbenschmidt Pierburg AG (KSPG) si-a anuntat intentia de a investi peste 80 de milioane de euro intr-o fabrica de componente auto.
Conducerea Arc Parc a declarat ca investitorii belgieni au venit in parcul industrial din Dej pentru a produce extinctoare pentru Rolls-Royce, Ferrari, Jaguar, Audi si Volkswagen.
“In momentul de fata, putine autoturisme si birouri indeplinesc normele de securitate si au metode de stingere a incendiilor, insa acest lucru se va dezvolta in timp”, a declarat pentru ZF Transilvania Adriana Cristea, managerul general Arc Parc.
Compania Delta Extinctors a fost infiintata in anul 1968 si are sediul central in Bruxelles. Compania detine in prezent doua unitati de productie in Belgia, si produce si distribuie extinctoare in peste 20 de tari din Europa.
Un alt investitor care si-a anuntat intentia de a deschide o fabrica in Arc Parc Dej este grupul german din domeniul automotive Kolbenschmidt Pierburg AG (KSPG), cu venituri anuale de peste 2 mld. euro. Grupul german intentioneaza realizarea la Dej a patru unitati de productie, urmand sa fie angajati aici la finalizarea investitilor aproximativ 700 de oameni.
Parcul Industrial Arc Parc se intinde pe o suprafata de 40,18 hectare, situata in intravilanul localitatii Dej, iar in momentul in care Parcul Industrial Dej va fi ocupat in totalitate, investitiile atrase vor depasi valoarea de 200 de milioane de euro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.