Roland Garros și Turul Franței, ori deloc, ori cu spectatori!

Roland Garros și Turul Franței, ori deloc, ori cu spectatori!

0 118

Ministrul Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, a declarat că nu s-a luat încă o decizie în privința Turului Franței și Grand Slam-ului de la Paris, pe fondul crizei provocate de coronavirus. Cert este că ambele competiții importante se vor disputa doar cu spectatori, în cazul în care vor avea loc, totuși, în acest an

„Va mai trece puţin timp înainte să vedem competiţii în care sportivii sunt în contact, în care aleargă împreună pe un teren, pedalează împreună într-un pluton. Să avem răbdare, să mergem înainte cu precauţie şi să nu ne facem planuri degeaba. Dacă în septembrie lucrurile se îmbunătăţesc, Turul Franţei, Roland Garros sau alte evenimente majore, ar putea să fie organizate. Acestea vor avea loc doar cu public în tribune și nu se ia în calcul varianta de a se disputa fără spectatori”, a declarat Mărăcineanu.

De remarcat că ambele competiții majore, cu rezonanță internațională au fost reprogramate în toamnă, în cazul în care pandemia va fi controlată până atunci. Programat inițial pentru perioada 27 iunie – 19 iulie, Turul Franței ar urma să aibă loc între 29 august și 20 septembrie. În ceea ce privește Grand Slam-ul de la Roland Garros, turneul de la Paris se va disputa, cel mai probabil, în perioada 20 septembrie – 4 octombrie, după ce programarea inițială era 18 mai – 7 iunie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.