Rocada cu prefecti UDMR

Rocada cu prefecti UDMR

0 52

In Palatul Victoria nu s-a prea auzit de Legea nr. 340/2004 privind institutia prefectului. Si daca nu se cunoaste legea si pentru ca trebuiesc rezolvate promisiunile si angajamentele facute Guvernul Boc a trecut la schimbari de prefecti si subprefecti.
In sedinta de guvern de miercuri dupa amiaza, premierul Emil Boc a semnat numirea urmatorilor prefecti propusi de UDMR: Attila Dézsi (judetul Hunedoara), Ervin György (judetul Covasna), Sándor Végh (judetul Salaj). Ca subprefecti au fost numiti Gyöngyike Böndi (judetul Maramures), Levente-Ákos Horváth (judetul Arad) si Csaba Pataki (judetul Satu Mare)”, se arata intr-un comunicat UDMR remis, miercuri, agentiei.

La Covasna prefect cu Dosar la DNA
Actualul subprefect de Covasna Gyorgy Ervin, propus de UDMR pentru postul de prefect al judetului, are un dosar la DNA Brasov pentru abuz in serviciu, privind retrocedarea unor terenuri.oto)
Procurorul Marius Sulu, din cadrul DNA Brasov, a declarat, miercuri seara, ca Dosarul respectiv a fost inaintat in 2009 la DNA de catre Inspectoratul Judetean de Politie Covasna si este in legatura cu retrocedari de terenuri, in perioada in care Gyorgy Ervin indeplinea functia de presedinte al comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar.
Potrivit sursei citate, pana la ora actuala nu a fost inceputa urmarirea penala impotriva subprefectului Gyorgy Ervin.
Subprefectul de Covasna Gyorgy Ervin, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca nu stie despre ce dosar este vorba si ca, pana la ora actuala, nu a fost chemat la audieri de catre procurorii DNA Brasov, adaugand ca ar putea fi vorba despre un denunt impotriva sa facut in cazul unor retrocedari de terenuri.
Gyorgy Ervin a detinut functia de prefect al judetului Covasna pana in februarie 2009, cand a fost inlocuit cu actualul prefect Codrin Munteanu, devenind subprefect al judetului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.