Roberta Anastase a furat degeaba …voturile !

Roberta Anastase a furat degeaba …voturile !

0 80

PDL in fata unui nou record – o lege promovata prin fraudarea votului nu va fi aplicata. Liderul social-democratilor, Victor Ponta, a declarat duminica ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, „a furat degeaba voturile” la legea pensiilor, in conditiile in care pensionarii nu vor primi in 2012 nici macar ceea ce era prevazut in aceasta lege.
„Am vazut ca in Camera Deputatilor doamna Anastase a fraudat acel vot pe care il stiti cu totii, ca sa se aprobe legea pensiilor. Legea pensiilor in formula actuala, desi noi nu am fost de acord, pentru ca ni s-a parut prea putin, dar macar rata inflatiei si 50% din cresterea salariului mediu. Astazi aflam ca a furat doamna Anastase acele voturi degeaba, pentru ca nu primesc oamenii nici macar ceea ce au, ceea ce era in legea PDL-ului. Din punctul nostru de vedere, si am prezentat asta in cele 10 masuri pentru bugetul pe 2012, exista resursele financiare ca sa se acorde ceea ce scrie in legea PDL-ului pentru pensionari, dar sa tai de la PDL si de la afacerile lor. Noi o sa depunem amendamentul atunci cand va veni bugetul (…) Cand o sa voteze doamna (Sulfina n.r.) Barbu si ceilalti colegi ai domniei sale o sa vedem daca voteaza pentru pensionari si pentru oamenii obisnuiti sau daca voteaza pentru firmele lor”, a spus presedintele PSD.

Oficiali PDL confirma spusele lui Ponta
Ministrul muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sambata, ca, in conditiile actuale, nu este posibila marirea pensiilor la inceputul anului 2012, acest raspuns oferindu-l inclusiv mamei sale care este pensionara, insa pe de alta parte i-a raspuns acesteia ca poate sa ii dea asigurari cu toata increderea ca anul viitor nu se vor reduce pensiile.
De asemenea, ministrul finantelor, Gheorge Ialomitianu, a declarat vineri ca Executivul nu se va hazarda in 2012 la majorarea pensiilor si salariilor, deoarece va trebui continuata consolidarea fiscala. “Sunt discutii la MFP sa nu ne hazardam privind majorari de salarii si pensii. Cea mai buna varianta pentru a nu avea derapaje este sa le mentinem la nivelul lui 2011, daca vrem sa dam mai multi bani pentru investitii. Nu ne mai putem permite sa facem ajustari”, a declarat ministrul de Finante.
Acesta a spus ca in 2012 va trebui ca Executivul sa continue consolidarea fiscala. „Luam imprumut pe termen mediu cu dobanzi reduse. Acum luam imprumuturi mai scumpe pe durate mai scurte. Nu putem cadea in capcana unui deficit mai mare care sa fie cheltuit in dobanzi”, a explicat ministrul Ialomitianu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.