Riveranilor li se va cere acordul pentru evenimentele din centrul istoric

Riveranilor li se va cere acordul pentru evenimentele din centrul istoric

0 470

Un comitet constituit din parteneri publici/privati si reprezentanti ai comunitatii care sa avizeze evenimentele din centrul istoric. Este solutia aparuta in urma dezbaterii organizate de Consortiul Cultural Corona si Asociatia Pro Democratia pentru modificarea hotaririi de consiliul local privind utilizarea temporara a locurilor publice in oras

Un comitet constituit din parteneri publici/privati si reprezentanti ai comunitatii care sa avizeze evenimentele din centrul istoric. Este solutia aparuta in urma dezbaterii organizate de Consortiul Cultural Corona si Asociatia Pro Democratia pentru modificarea hotaririi de consiliul local privind utilizarea temporara a locurilor publice in oras.
La dezbatere au participat reprezentanti ai asociatiilor culturale, membri ai comunitatii si reprezentanti ai agentilor economici din Centrul vechi. Entitatea care decide evenimentele din zona istorica trebuie sa aiba si acordul comunitatii de aici.
Membrii comisiei ar trebui alesi printr-un proces de selectare unor reprezentanti din zona privata dar si din zona publica in proportie egala. Participantii la dezbatere au propus mai multe puncte de imbunatatire a proiectului de modificare a hotaririi de Consiliu Local. Piata Sfatului vedere de sus
Potrivit lui Ionut Tata – vicepresedintele Asociatiei Pro Democratia, una din probleme este volumul la concertele care se tin in Piata Sfatului; o alta priveste sincronizarea sau suprapunerea de evenimente pentru ca se intimpla des ca un concert cu nivel de sonor destul de ridicat sa coincida cu un concert planificat in Biserica Neagra.
Alte probleme tin de igiena centrului istoric, motiv pentru care a fost propusa asigurarea de toalete ecologice incepand cu un anumit numar de spectatori. In acest fel, se spera ca gangurile din apropierea Pietei Sfatului sa nu mai devina toalete.
Toate propunerile vor fi transmise primariei si consililiului local si vor fi sustinute la o alta dezbatere cu autoritatile locale programata pentru 15 octombrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.