Riscul de deces se vede in privire

Riscul de deces se vede in privire

0 52

Xantelasma – mica depunere lipidica de culoare galben-portocalie ce se formeaza pe pleoape – ar anunta riscul de accident cardiovascular – este concluzia la care au ajuns cercetatori de la spitalul universitar din Copenhaga, ale caror lucrari sunt prezentate in British Medical Journal (BMJ).
Specialistii au studiat 13.000 de persoane, fara patologie cardiovasculara in momentul lansarii studiului, in 1976. Cercetarea a luat sfarsit in 2009, informeaza passionsante.be.
Dupa compararea datelor privitoare la aparitia de xantalasma si a unei tulburari cardiovasculare, a rezultat ca formarea depunerilor poate fi considerata un element care anunta un risc de infarct miocardic, ateroscleroza severa si deces, independent de ceilalti factori de risc cunoscuti. “Un mecanism identic ar putea fi la originea formarii de xantelasma si de placi de ateroscleroza. Observarea xantelasmei poate fi un mijloc foarte simplu pentru descoperirea pacientilor cu risc cardiovascular”, spune dr Roseline Peluchon in Journal international de médecine.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.