Ricin(Ricinus communis)

Ricin(Ricinus communis)

0 119

?


Fructul este o capsula septicida, spinoasa, cu 3 seminte brun-roscate sau cenusii, bogate in ulei. Infloreste in iulie-septembrie. Uleiului de ricin cel mai vechi medicament de semisinteza din lume.  1. Partea utilizata : Semintele. Se recolteaza? in august-septembrie. Se usuca,? se preseaza la rece pentru obtinerea uleiului.

  2. Utilizari medicinale:


  • In constipatie, cel mai frecvent sub forma de capsule. Tratamentul se face vreme de doua saptamani, urmat de una-doua saptamani de pauza, pentru a nu da dependenta.?Este laxativ usor, in doze mici, sau purgativ, in doze mari.

  • Viermi intestinali – Se consuma dimineata 100-200 g de seminte de dovleac, dupa care se iau 1-2 linguri de ulei de ricin. Tratamentul se repeta sapte zile la rand.

  • Alunite (nevi) – Se ung nevii cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2-3 luni.

  • Pete pe piele – Se frictioneaza usor zona cu tulburari de pigmentatie, cate un sfert de ora in fiecare zi. In cateva saptamani pielea isi recapata coloratia normala.

  • Alopecie (chelie) – Se fac frictionari energice cu ulei de ricin in zonele unde a cazut parul. Tratamentul se face zilnic, cate un sfert de ora, vreme de minimum o luna.

Ux extern-


????????? Masaj, mai ales pentru persoanele cu pielea uscata. Datorita mirosului nu preaplacut al uleiul de ricin, ?se adauga cateva picaturi de ulei de lamaie, care va da o aroma placuta si invioratoare.


????????? In afectiuni dermatologice precum acneea, arsurile, seboreea pielii capului.


????????? Bataturile -Pentru bataturi sau pielea intarita de pe talpi, este bine sa se unga talpa, in special zonele afectate, cu ulei de ricin si apoi sa se incalte cu sosete de bumbac, pe care sa le tineti in picioare nopatea.


????????? Unghii mai rezistente – Pentru cele care au unghii care se exfoliaza sau rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara, dupa treminarea trebuirilor gospodaresti, se strege de pe unghii lacul si se aplica ulei de ricin. Se sta minim o ora cu uleiul pe unghii si se maseaza in continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.


????????? Gene mai lungi – Pentru cele care isi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata. Dupa o luna, veti remarca alungirea acestora. Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere. Pentru usurinta, puteti folosi o periute de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene.? ? ?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.