RIAL-ul se transformă din RIAL-ul lui Scripcaru în RIAL-ul lui Coliban

RIAL-ul se transformă din RIAL-ul lui Scripcaru în RIAL-ul lui Coliban

0 97

Toți membrii CA ai RIAL vor fi schimbați pentru a nu mai reprezenta interesele mafiote ale trecutului ci pe cele ale prezentului. Astfel primarul rezist Coliban a lansat o consultare publică, a se citi concurs pe SEAP, pentru a selecta un selecționer rezist, care la rândul lui să selecționeze trei membri reziști ai Consiliului de Administrație al RIAL.
Scopul este înlocuirea loialiștilor lui Scripcaru din conducerea regiei locative a municipiului cu loialiștii reziști ai lui Coliban, miza fiind arondarea parimoniului locativ intereselor useriste ale momentului. Un recent scandal a fost generat de evacuarea mai multor familii de brașoveni din blocul social de la Carfil pentru a face loc unor noi asistați sociali din jurul USR-ului, care contribuiseră pesemne în campania electorală pentru Primăria Brașov.

Megaescrocheria RIAL Brașov reconfigurată ca escrocherie Rezist
RIAL-ul a fost de-a lungul timpului scena unor scandaluri în special în legătură cu atribuirea spațiilor sale politicienilor, magistraților, șefilor de servicii, de poliție, motiv pentru care fosta conducere era intangibilă, după cum aprecia Victor Ponta, la acea vreme șef al Corpului de Control al guvernului Năstase.
Fostul primar Ioan Ghișe, la acea dată exclus din lanțul de decizie în privința RIAL de cooperativa infracțională a consilierilor locali, conduși atunci de viceprimarul George Scripcaru, a apreciat tunul imobiliar dat de politicieni regiei la valoarea de un miliard de dolari, valoarea imobilelor înstrăinate ilegal din dispoziția cooperativei localilor. Pentru aceste infracțiuni fostul director Vele a răspuns penal cu doar doi ani de condamnare cu suspendare, și aceasta dată la instanța de apel din Alba. Urmează în aceste zile prăduirea de către reziști a ce a mai rămas din averea jefuită a municipiului.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.