Rezumatul unei TICALOȘII de pomină, dezvăluită în sfârșit, cu documente clare: Trăian...

Rezumatul unei TICALOȘII de pomină, dezvăluită în sfârșit, cu documente clare: Trăian Băsescu a fost un turnator ordinar, de cea mai joasă speță!

0 123

În fapt, în anul 2004, în cursul procesului penal ce a format obiectul dosarului nr. 1949/2004, în care Mugur Ciuvica, președinte GIP (Grup de Investigații Politice) era acuzat incredibil de către Traian Băsescu de
săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 205 şi 206 C.P., instanţa de judecată a emis o adresă către Serviciul Român de Informaţii (SRI) solicitând date cu privire la o eventuală colaborare cu fosta Securitate a lui Traian Băsescu.
În această adresă instanţa a solicitat explicit SRI şi “Registrul Jurnal pentru evidenţa reţelei informative din judeţul Constanţa” şi “procesul verbal nr. 58212 din 15 august 1979″, pe baza căruia a fost distrus dosarul personal al lui Traian Băsescu”.
Răspunsul transmis Judecătoriei Sectorului 2 de către SRI, a fost că „documentele solicitate nu au fost identificate în arhiva preluată de la fostele organe de securitate”.
Răspunsul SRI este semnat indescifrabil în calitate de şef al Biroului de Relaţii cu Publicul, lipsind numele persoanei care a semnat răspunsul către instanţă.  
Decizia CNSAS nr. 310/26.09.2006 cuprindea dovada infracţiunilor săvârşite de membrii ai conducerii Serviciului Român de Informaţii:SRI recunoştea că are două documente solicitate de instanţă. 

1. Registru inventar – arhivă al fondului de reţea păstrat la Constanţa în care, la poziţia 17592 apare numele lui Traian Băsescu, cu datele de identificare, cu numărul de înregistrare a dosarului personal nr. 3990 şi cu menţiunea dosar distrus cu procesul-verbal nr. 58212/15.08.1979;

2.Procesul-verbal de distrugere a dosarului personal nr. 3990 al lui Traian Băsescu. Deşi SRI se afla deci în posesia acestor documente, a minţit instanţa că “nu le-a identificat”.
În realitate, Serviciul Român de Informaţii avea în arhiva sa cele două documente, pe care le preluase de la fosta Securitate, inclusiv persoanele din conducerea SRI care se fac vinovate de acestea… 

O dovadă în plus a faptului că SRI a minţit instanţa o reprezintă faptul că, existau documente aparţinând Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) MApN care atestă clar că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Dosar, acelasi… 3990/09.11.1973 transerat de la Direcţia a 4-a a Securităţii la Securitatea Constanţa. 
SRI a predat către CNSAS dosare din această arhivă. Prin urmare, angajaţii SRI care au susţinut că documentele solicitate de instanţă “nu au fost identificate” au săvîrşit infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de fals intelectual. 
Este vorba de persoana care ocupa ocupa funcţia de şef al Biroului de Relaţii cu Publicul al SRI.

3. SRI a minţit nu doar instanţa, ci şi CNSAS
SRI  negand  în mai multe rânduri că s-ar afla în posesia vreunui document de acest fel. Ascunzînd informaţiile referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea, angajaţii SRI se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de sustragere, tăinuire, falsificare, contrafacere, deteriorare sau distrugere a dosarelor, registrelor şi a oricăror documente ale Securităţii, faptă prevăzută şi sancţionată de disp. art. 24 al. 2 din Legea nr. 187/1999.
Solicit verificarea bazei de date electronice a SRI – cerea Mugur Ciuvica – şi verificarea tuturor documentelor referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea aflate în posesia SRI, DGIA şi CNSAS.  

Prin faptul că nu a răspuns instanţei, deşi avea obligaţia legală să o facă, precum şi prin faptul că nu a comunicat informaţiile pe care instituţia le deţine cu privire la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea, 
conducerea SRI a încălcat legea,inclusiv conducerea  CNSAS respectiv obligaţia legala de încunoştiinţa organele judiciare .

Da, aceste documente sunt cît se poate de clare, celelalte au ars de mult timp, la ordin sau sunt ascunse, puse la păstrare pentru șantaj sau alte scopuri abjecte. Chiar nu au mai ramas nicăieri și alte urme, alte documente, microfilme despre marele trădător al acestor timpuri?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.