Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate pe internet

Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate pe internet

0 46

La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat si cea de-a doua etapa a repartizarii comuputerizate in invatamantul liceal si profesional de stat. Rezultatele celei de-a doua repartizari computerizate la liceu au fost publicate pe internet.
Astfel, din cei 2.630 candidati inscrisi, 2.611 (99,28%) au fost repartizati. Deoarece nu si-au exprimat suficiente optiuni, 19 candidati (0,72%) nu au fost repartizati. 2.281 candidati (87,36%) au fost admisi la prima optiune exprimata.
Dupa aceasta a doua etapa, au ramas neocupate la nivel national 1.634 locuri la liceu si 28.448 de locuri la scolile de arte si meserii.
In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare – in sedinte publice – a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.
Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) si media generala de absolvire a claselor a V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.
Pentru o informare rapida, elevii au la dispozitie site-ul http://admitere.edu.ro/, parte componenta a Portalului Educational SEI. Rapoartele care pot fi generate ofera informatii utile privind stadiul admiterii, ierarhia liceelor dupa mediile candidatilor admisi si locurile ramase neocupate in urma celor doua repartizari.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.