Rezultate titularizare la Brasov

Rezultate titularizare la Brasov

0 167

Concursul de titularizare din acest an de la Brasov a aratat faptul ca foarte multi dintre viitorii profesori care vor sa intre in sistemul de invatamant romanesc sunt foarte slabi pregatiti. Si atunci nici nu ne mai miram ca au existat licee unde nici un elev nu a luat nota de trecere la examenul de Bacalaureat sau la cel de absolvire a clasei a VIII-a.
Astfel, potrivit datelor, in judetul nostru, doar un sfert dintre candidati sunt „titularizabili” adica au luat note mai mari de limita inferioara, 7.
Slaba pregatire a candidatilor se datoreaza atat cursurilor din facultate care nu pregatesc studentii in acest sens, subliniind astfel, pe de o parte, tarele universitatilor care prefera sa incaseze banii si sa scoata diplome de licentiati pe banda rulanta. Pe de alta parte, rezultatele proaste inregistrate de candidatii de anul acesta, arata faptul ca absolventii bine pregatiti s-au reprofilat si-si cauta un loc de munca in alt domeniu, pentru ca salariile din invatamant nu mai constituie un motiv de a intra in acest sistem „gaunos”. Mai mult, cei care simt o pasiune pentru materia pentru care s-au pregatit 5 ani de zile sunt nevoiti sa stea departe de catedra din aceste considerente.
Dintre cei 1136 de inscrisi la examenul de titularizare, 212 nu s-au prezentat, iar 101 au predat foile de examen goale.
Dintre cei 1136 de inscrisi la examenul de titularizare de la Brasov, doar 827 au ales sa sustina probele. Rezultatele arata ca profesorii nu s-au pregatit foarte bine pentru concurs. Doar 25 la suta dintre acestia au obtinut note peste sapte. La Brasov, anul acesta, niciun cadru didactic nu a luat nota 10. Doar 40 de candidatii au obtinut note peste noua, 97 de concurenti au luat intre opt si noua, iar 171 au obtinut medii intre sapte si opt.
In cadrul concursului de la Brasov, candidatii s-au batut pe doar 38 de catedre titularizabile. Pe langa acestea au existat peste 700 de locuri pentru suplinitori.
Profesorii nemultumiti de notele obtinute la examen pot depune contestatii astazi, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in 21 iulie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.