Rezultate slabe la tezele unice

Rezultate slabe la tezele unice

0 58

Cea de-a doua sesiune a tezelor cu subiect unic s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute. Rezultatele examenului nu au fost insa multumitoare nici la nivel local si nici la nivel national. O treime dintre elevii claselor a VII-a din judetul Brasov care au sustinut tezele unice nu au reusit sa obtina note de trecere. Situatia este si mai grava in mediul rural, unde aproape jumatate dintre elevi nu au reusit sa ia nota 5.
La clasele a VIII-a, rezultatele sunt ceva mai bune. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Brasov au declarat ca la clasa a VIII-a situatia este mai buna, deoarece elevii claselor a VIII-a au inteles miza tezelor unice pentru admiterea la liceu si au si experienta examenului de anul trecut. Astfel, o treime dintre elevi de clasa a VIII-a au luat note peste 7, existand si multe note de 9 si 10, o treime au luat note intre 5 si 7 si o treime note sub 5.
Elevii care, din motive intemeiate, au absentat de la prima sesiune a tezelor unice din acest semestru vor sustine examenele dupa un calendar modificat din cauza alegerilor locale. Astfel, teza cu subiect unic pentru clasa a VIII-a la disciplina la alegere, istorie/geografie, stabilita initial pentru 30 mai, va fi sustinuta in 29 mai, iar proba la limba si literatura romana, anuntata pentru 2 iunie, va fi sustinuta in 4 iunie.

Rezultatele nu vor fi afisate pe internet
Rezultatele tezelor cu subiect unic nu vor putea fi publicate pe internet din cauza ca in aceasta perioada scolile si liceele au foarte mult de munca, a declarat secretarul de stat pentru invatamint preuniversitar, Svetlana Preoteasa. Ea a precizat ca postarea pe internet ar necesita foarte mult timp, intrucat este necesara strangerea datelor din teritoriu. Secretarul de stat a explicat ca in fiecare scoala unde se sustin teze cu subiect unic exista un catalog special in care se trec, cu zecimale, notele de la aceste teze.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.