Rezultate slabe la simularea BAC-ului

Rezultate slabe la simularea BAC-ului

0 643
Doar o treime din elevii de a XI-a si 41 % din cei de-a XII ar fi trecut BAC-ul daca examenul nu ar fi fost simulat. Chiar si asa, rezultatele simularii sunt oricum mai bune decat cele de anul trecut, cand doar 30 % din elevii din anul terminal de liceu au luat examenul maturitatii. Notele afisate in toate liceele si colegiile din judet i-au luat prin surprindere si pe elevi.
Geografie, istorie, romana sau matematica. Indiferent de materie, probele i-au pus la grea incercare pe elevii care nu au reusit sa parcurga toate materia pentru simularea examenului de Bacalaureat. Pentru ca au primit note mai mici decat se asteptau, tinerii par hotarati sa se puna cu burta pe carte.
„La geografie am luat o nota mai mica dar acolo stiam ca nu sunt pregatita suficient de mult de bine si atunci ma asteptam la un punctaj mai mic. Am un program pe care o sa-l urmez pentru invatat dar problema e probabil ca la toti ceilalti elevi, programul meu incepe de acum, din primavara, si nu cred ca s-a pregatit nimeni temeinic, in adevaratul sens al cuvantului pana acum” marturiseste o liceeanca de la Unirea.
La clasa a XI-a doar  o treime din cei prezenti la probele de simulare au reusit sa obtina note sub 6, spune inspectorul general adjunct, ISJ Brasov, Maria Szabo.  
Nici la clasa a XII-a rezultatele nu sunt cu mult mai bune, dar sunt mai mari decat anul trecut. Daca, in 2014, procentul de promovabilitate a fost de 31% la evaluarile de saptamana trecuta peste 41% din cei prezenti au obtinut media 6.
Multi din cei care ar fi trebuit sa dea simularea nici nu s-au prezentat la probe. Aproape 1000 de elevi au fost absenti la cel putin o proba.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.