Rezultate slabe la BAC pentru brasoveni

Rezultate slabe la BAC pentru brasoveni

0 112

Elevii brasoveni nu se prea omoara cu invatatul. Asta ar fi concluzia dupa cea de-a doua sesiune a examenului de bacalureat.Doar 38,2% dintre candidati au reusit sa promoveze examenul. Pentru cei respinsi singura solutie ramane contestatia, dar este putin probabil ca diferentele de notare sa fie atat de mari incat notele sa fie modificate substantial, astfel incat absolventii sa promoveze examenul.
Cu siguranta, procentul de promovabilitate ramane neschimbat, plasandu-ne si in aceasta sesiune, ca si in aceea de vara, intre codasi. Judetul Brasov ocupa locul trei din coada dupa Braila si Maramures si destul de jos fata de media nationala de 57,9%. Cele mai bune rezultate s-au obtinut in judetele Valcea si Suceava.
Ori profesorii nostri au fost mai severi la corectat, ori elevii se duc la scoala „ ca sa fie” si daca reusesc si sa promoveze si mai bine. Dar cel mai sigur, scoala nu mai e ce-a fost, profesorii si-au pierdut autoritatea si sunt dezinteresati, elevii la fel, iar programele scolare sunt de la an la an mai slabute.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.