Rezultate europene la testele de limba engleza

Rezultate europene la testele de limba engleza

0 84

In perioada 25 – 30 iulie 2007, Centrul EUROaptitudini Brasov a administrat prima testare BULATS Cambridge in orasul Brasov. La testare au participat sapte elevi ai Colegiului National Economic „Andrei Barsanu” si studenti ai Universitatii „Transilvania” Brasov. Tinerii au obtinut punctaje echivalente cu nivelele intemediar superior, avansat si avansat superior (respectiv nivelurile echivalente ale Consiliului Europei B2, C1, C2).


Euroaptitudini este Agent BULATS pentru Romania, autorizat de Universitatea CambridgeESOL Examinations din anul 2005.


Cambridge Business Language Testing Service (BULATS) este un program de evaluare a nivelului de cunoastere a limbilor straine, dezvoltat special pentru companii si organizatii. Examenele Cambridge ESOL reprezinta gama de top a certificarilor pentru vorbitorii nonnativi ai limbii engleze. In fiecare an aceste examene sunt sustinute de peste 1.75 milioane de oameni, in 135 de tari. Ele asigura accesul in universitati sau colegii, imbunatatesc sansele de a obtine un job mai bun si masoara progresul candidatului in utilizarea limbii engleze.


BULATS este recunoscut la nivel international in peste 130 de tari din lume. Sistemul de testare este disponibil pentru patru limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana si spaniola). La dezvoltarea lui au contribuit patru Universitati de renume: University of Cambridge (Marea Britanie), Alliance Francaise (Franta), Goethe-Institut (Germania) si Universidad de Salamanca (Spania).


Scorul obtinut este corelat cu schema ALTE (Association of Language Testers in Europe) si Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi Straine (CEF), candidatii se incadreaza intr-unul din cele sase nivele ALTE, in concordanta cu Standardul Consiliului Europei.


?


Sectiunile testului


Testele BULATS sunt disponibile in mai multe variante, varianta folosita de EUROaptitudini Brasov fiind varianta Computer: Test adaptabil de listening, reading si cunostinte de gramatica si vocabulary; pentru fiecare intrebare, raspunsul corect face ca intrebarea urmatoare sa fie mai dificila; daca raspunsul este gresit, intrebarea urmatoare va fi mai usoara; durata testului depinde de abilitatile candidatului (aproximativ 1-2 ore). La finalul testului pe computer, programul genereaza un Raport Test ce cuprinde datele personale ale candidatului, nivelul obtinut conform schemei ALTE si CEF, scorul total, precum si cel pe sectiuni


?


EUROaptitudini Brasov


Centrul de instruire si testare pentru calculator si limbi straine EUROaptitudini din Brasov ofera trei tipuri de certificari, precum si cursurile aferente lor: certificarea ECDL privind abilitatea de a utiliza toate aplicatiile uzuale pe calculator (Office 2003) la nivel de baza si avansat; certificarea BULATS privind abilitatea de a utiliza o limba straina intr-un mediu de lucru, office, afaceri pe 5 nivele, test adaptabil realizat pe calculator; certificarea TOEFL privind abilitatea de a comunica in limba engleza intr-un mediu academic, universitar (pentru elevi, studenti, profesori care urmeaza o bursa in America).


?


?Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.