Rezultate bune pentru elevii brasoveni la evaluarea nationala

Rezultate bune pentru elevii brasoveni la evaluarea nationala

76,28% din elevii care s-au înscris la examenul national au luat note peste 5 iar peste 400 de copii au obtinut note peste 9. Opt adolescenti au reusit, insa, rezultate exceptionale dupa ce au luat 10 curat atat la matematica cat si la limba romana. 6 dintre ei studiaza la colegiile si scolile gimnaziale din muncipiul Brasov si doi în Fagaras

76,28% din elevii care s-au înscris la examenul national au luat note peste 5 iar peste 400 de copii au obtinut note peste 9. Opt adolescenti au reusit, insa, rezultate exceptionale dupa ce au luat 10 curat atat la matematica cat si la limba romana. 6 dintre ei studiaza la colegiile si scolile gimnaziale din muncipiul Brasov si doi în Fagaras.
Bianca Andreea Catana este unul din cei 8 elevi de 10 ai Brasovului. A terminat clasa a VIII-a la Colegiul Dr Ioan Mesota cu media 10 iar la evaluare a luat 10 pe linie. Bianca a demonstrat ca pentru a obtine nota maxima nu este nevoie de meditatori si nici de recompense. Se gandeste sa faca dreptul dar înca nu s-a decis daca va merge la Saguna sau va ramane alaturi de o parte din colegii ei, la Mesota. Acum se bucura de timpul liber, face fotografii, canta la pian alaturi de sora ei si asteapta sa reia voleiul, un sport pe care il iubeste.
Tot Bianca Andreea o cheama si pe eleva de la Colegul National de Informatica Grigore Moisil, care are tot 10 pe linie la evaluare. Bianca Andreea Nica este o tanara la fel de ambitioasa si care a muncit mult pentru a-si asigura un viitor frumos. Spune ca nu s-a asteptat ca ia nota maxima la ambele probe iar vestea a surprins-o foarte tare.08191525-379946812
Bianca va pleca la mare în cateva zile, acolo unde probabil vor ajunge si multi din colegii ei care au obtinut note mari la evaluare.
La nivelul judetului Brasov notele sunt ceva mai mici decat anul trecut cand procentul mediilor peste 5 a fost de 81.38%.
Potrivit Mirelei Blemovici, inspector general adjunct, mediile cele mai multe sunt între 8 si 9 – aproape 205 dintre medii, dupa care urmeaza mediile între 7 si 8.
Dupa rezolvarea contestatiilor urmeaza etapa înscrierii la liceu.
În media de admitere, rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala vor avea o pondere de 75%, iar media generala la absolvirea gimnaziului, 25%. Elevii sunt asteptati sa completeze fisele de înscriere începand cu data de 8 iulie. Repartizarea computerizata va avea loc în 19 iulie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.