Rezultate bune la prima proba a bacalaureatului

Rezultate bune la prima proba a bacalaureatului

0 59

Conform calendarului examenului national de Bacalaureat, in zilele de 25 si 26 iunie s-a desfasurat prima proba orala a acestui examen la limba si literatura romana. La nivelul intregii tari, proba a fost sustinuta de 183.085 candidati, promovabilitatea fiind de 99,69% (182.514 admisi).


Dupa cele doua zile de examen, 559 candidati au fost declarati respinsi, neobtinand nota minima de trecere, 5, iar alti 14 absolventi au fost eliminati din examen.


In urma centralizarii datelor furnizate de Inspectoratele Scolare Judetene, in opt judete s-a inregistrat promovabilitate maxima (Arad, Braila, Calarasi, Caras Severin, Mehedinti, Sibiu, Teleorman si Valcea), iar in trei (Arges, Bucuresti si Covasna) sub 99%.


Joi, 28 iunie, prima sesiune a examenului de Bacalaureat continua cu proba orala de limba si literatura moderna.


?


Bacul ar putea incepe la ora 7.00


Parintii sunt nemultumiti de ora la care sunt programate sa inceapa examenele de la bac. Motivul este caldura insuportabila care afecteaza capacitatea elevilor de concentrare in conditii de examen. Astfel ca Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar a cerut Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului modificarea urgenta a programului privind inceperea examenului de bacalaureat, de la ora 9.00 la 7.00-7.30 din cauza caniculei.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.