Rezultate bune la bacalaureat, la proba de limba materna

Rezultate bune la bacalaureat, la proba de limba materna

0 60


Dupa cum se arata intr-un comunicat al MECT, rezultatele la proba de limba materna din cadrul exeamenului de bacalaureat sunt foarte bune, inregistrandu-se o promovabilitate de 99,97% (8.660 admisi). In 15 judete s-au inregistrat procente maxime, iar in judetele Mures si Harghita rata de promovare a fost de 99,91%, respectiv 99,92%. Doi candidati au fost declarati respinsi, unul a fost eliminat din examen, iar 120 nu s-au prezentat.


Vineri, 29 iunie, candidatii care au promovat probele orale vor sustine prima proba scrisa a examenului de Bacalureat – limba si literatura romana. La ora 9.00, in cadrul sedintei publice organizate la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, membrii Comisiei Nationale vor extrage o varianta de subiect din cele 100 posibile. Dupa anuntarea variantei extrase prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen vor multiplica subiectele in numar egal cu al candidatilor si le vor distribui in sali.


Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, fara manuale, dictionare, notite, insemnari, mijloace electronice de calcul sau de comunicare etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii pot parasi centrul de examen cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor in sali. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Luni, 2 iulie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna (C). In zilele urmatoare, respectiv 3 si 4 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului (D) si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E) – scrisa sau practica. Ultima proba a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisa sau practica, va avea loc miercuri, 5 iulie. Comisia Nationala de examen va organiza in toate zilele in care sunt probe scrise, incepand cu ora 8.55, sedinte publice de extragere a variantei de subiect, dupa aceeasi metodologie utilizata si la Testele Nationale.
Prima afisare a rezultatelor va avea loc in data de 7 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 8 – 9 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 10 iulie.


Se considera promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul „admis” la fiecare proba orala, a obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica de examen si are media generala minimum 6 (sase). In acest caz, candidatul este declarat „reusit”. Candidatii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu indeplinesc simultan conditiile mentionate mai sus sunt declarati „respinsi”. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, media generala se rotunjeste la 6,00.


Candidatii eliminati de la o proba nu mai pot participa la probele urmatoare, sunt declarati „eliminati din examen” fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare si nu pot promova examenul de Bacalaureat in sesiunea curenta.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.