Rezultate ale controalelor de sarbatori

Rezultate ale controalelor de sarbatori

0 78

Ieri, prefectul Emil Nita a prezentat mass-media o centralizare a controalelor efectuate in judet, pe diferite domenii, cu ocazia sarbatorilor de iarna.
La aceste controale au participat echipe de inspectori reprezentand Directia Sanitar – Veterinara, Autoritatea de Sanatate Publica, Garda Financiara si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului.
S-au efectuat, in intervalul amintit, controale prin pietele agroalimentare, magazine, unitati de cazare si alimentatie publica din tot judetul, numarul controalelor ajungand la aproape 220.
Inspectorii au aplicat 46 de amenzi, in valoare de 106.600 lei, si au dat 80 de avertismente, amenzile si avertismentele fiind urmarea neregulilor constatate in legatura cu nerespectarea legislatiei privind conditiile de comercializare a produselor alimentare si de asigurarea serviciilor in turism.
Au fost confiscate 480 kg. produse alimentare, in valoare de 55.600 lei, acestea fiind ori expirate, ori fara acte de provenienta.
Si in domeniul masei lemnoase – taiere si comercializare – s-au constatat nereguli. Astfel au fost confiscati 244 brazi de Craciun, taiati ilegal, in valoare de 6.000 lei. S-au mai confiscat 2,3 mc. lemn de lucru, 21,5 mc. lemn pentru foc si 2,5 mc. cherestea ecarisata, toate fara acte, cei prinsi asupra faptului urmand sa suporte rigorile legilor.
Au mai fost retinute 10.568 coronite de brad, din acelea de pus pe la usi, precum si 3,8 to. cetina bruta.
Este bine ca se fac asemenea controale, dar oare nu s-ar putea organiza actiuni de prevenire a unor asemenea fapte, inainte ca ele sa produca pagube. Iata o tema de gandire pentru autoritatile locale, ca sa nu se plictiseasca la vara si oricand.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.