Rezolvarea parcarilor ilegale

Rezolvarea parcarilor ilegale

0 96

In ultima vreme si mai ales in zonele centrale, se pot constata tot mai multe masini parcate acolo unde s-a hotarat, din motive stiute de specialistii sistematizarii circulatiei, ca parcarea sa fie interzisa.
Astfel de puncte „fierbinti si tentante” ar cam fi urmatoarele: perimetrul Rectorat – Lunga – Capitol, cu tot ce este pe alaturi, micile strazi invecinate cu Republicii si Muresenilor, pe unele din ele pietonii nemaiavand, pur si simplu, pe unde trece, Balcescu, Grivitei, intersectia Eroilor cu Balcescu, si mai sunt si altele, chiar si prin cartiere, incurcand si traficul pietonal, si pe cel rutier.
Pentru a mai pune ceva ordine in acest haos, Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, declara ca se va ridica orice masina parcata neregulamentar. In acest sens, masinile firmei de „saltare” vor fi insotote de un politist si vor circula permanent prin oras.
Ridicarea masinilor se va face la sesizarea organelor de politie sau chiar a cetatenilor, in baza Regulamentului privind parcarile, adoptat de Consiliul Local.
Masinile astfel ridicate pot fi gasite in parcul auto aflat pe str. Bobalna nr.2, de unde pot fi luate de proprietari dupa plata unei taxe si a unei amenzi.
Taxa de ridicare a masinii este de 380 lei, iar amenda care o incaseaza Politia este de trei puncte, adica 180 lei.
In caz ca proprietarul unei masini parcate neregulamentar pica acolo unde si-a lasat masina, dar aceasta nu a fost inca asezata pe rampa, plateste doar 76 lei si isi ia jucaria.
Bun si sunt de acord cu masurile acestea. Dar ce a facut Primaria, cu al ei primar cu gura de sura in laude, pana acuma, ca sa nu se ajunga in situatia aceasta? Doar vorbe si carpaceli cu ata putreda, fara nimic de perspectiva. Oare asa se conduce un oras cu perspectiva de a deveni in scurt timp metropola? Eu cred ca nu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.