Rezervatia Valea Zimbrilor – campanie de promovare realizata de elevii brasoveni

Rezervatia Valea Zimbrilor – campanie de promovare realizata de elevii brasoveni

0 113

Rezervatia naturala de zimbri de la Vama Buzaului, judetul Brasov, va fi subiectul unui consurs local intre elevii claselor I – VIII.
Acestia sunt invitati sa participe la ineditul concurs organizat de autoritati, astazi, 1 iunie 2009, de la ora 13:00, la Caminul Cultural Acris din comuna Vama Buzaului, judetul Brasov.
Evenimentul este intitulat: „Rezervatia Valea Zimbrilor vazuta din toate colturile lumii!”,
Copiii trebuie sa se gandeasca la solutia cea mai buna pentru a face reclama acestei rezervatii. Ei trebuie sa se straduiasca sa puna in valoare, prin diferite metode de prezentare, potentialul turistic si natural al zonei si al vestitei rezervatii.
In concurs s-au inscris elevi ale unitatilor scolare din comunele Prejmer si Vama Buzaului.
Elevii trebuie sa colaboreze pentru crearea unei lucrari (afis, pliant etc.), alegand mijlocul artistic (poezie, proza, desen, colaj sau crearea unui logo) de prezentare si materialele pe care le vor folosi.
Marele premiu consta intr-o excursie scolara si un aparat foto, iar echipa castigatoare va avea onoarea de a alege un nume puiului de zimbru nascut zilele trecute in rezervatie.
Concursul este organizat de Asociatia Valea Zimbrilor, prin Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, Consiliul Local Vama Buzaului si Consiliul Local Prejmer.
Vama Buzaului are prima rezervatie de zimbri din judet si cea de-a patra la nivel national. Ideea i-a apartinut lui Mihai Pascu, director executiv adjunct al Consiliului Judetean si presedinte al Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov.
Comuna Vama Buzaului se afla intr-o zona deosebit de frumoasa din punctul de vedere al mediului natural, dar care in ultima vreme se confrunta cu probleme foarte mari. Cu toate acestea, sub aspect economic, Vama Buzaului a cunoscut o descrestere a veniturilor in comunitate, a ramas o localitate putin vizitata, desi din punct de vedere natural si turistic are un potential deosebit. “Alaturi de expertii in turism de la USAID am analizat amanuntit aceasta zona. Frumusetile naturale — principalele atractii fiind cascadele de la Urlatoare si Masivul Ciucas, dar si fauna si flora deosebite sunt premise faborabile ca aceasta zona sa fie una propice ecoturismului. Astazi, cetatenii din comuna Vama Buzaului au posibilitati foarte mici de a investi in pensiuni turistice. Eforturile lor de a atrage turisti trebui sprijinite nu numai cu vorbe, ci si din punct de vedere financiar. Am ajuns la acest proiect — Rezervatia “Valea Zimbrilor” — in ideea de a realiza principalul punct de atractie turistica si viitorul brand al comunei, viitoarea identitate a zonei Vama Buzaului“, a explicat Mihai Pascu, initiatorul proiectului.
Prin astfel de proiecte, de educare si sensibilizare a locuitorilor acestei zone se vizeaza dezvoltarea comunei Vama Buzaului si, in perspectiva, a intregii zonei — Vama Buzaului, Teliu, Prejmer, Budila, Tarlungeni. Acest lucru se va putea si prin proiecte concrete de marire a atractivitatii turistice, dezvoltare a agroturismului si ecoturismului si incurajare a micilor afaceri care sa genereze crestere economica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.