Rezervatia Muntele Tampa

Rezervatia Muntele Tampa

0 106

Rezervatiile Muntele Tampa si Stejerisul Mare au intrat in proprietatea Agentiei Metropolitane Brasov (AMB) care a semnat contractul de preluare in custodie a ariilor protejate.
Tampa se inalta la circa 400 m deasupra orasului Brasov. Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 150 ha si este singura rezervatie peisagistica din judetul Brasov.
Aici au fost descrise pentru prima data doua endemisme (specii care traiesc numai intr-un anumit teritoriu) romanesti: crucea voinicului (Hepatica transsilvanica) si obsiga barsana (Bromus marcensis).
Pe versantul nordic se intinde o padure deosebita, formata din mai multe specii de valoare ornamentala si stiintifica, cum ar fi fagul, carpenul, stejarul, teiul, ulmul de munte, frasinul, laricele, pinul etc. Versantul sudic, care este puternic insorit si mai uscat, adaposteste ochiuri de stepa in care incercarile de plantare cu arbori au dat gres in mare parte.
AMB va colabora cu Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt RA, cu Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere si Facultatea de Alimentatie si Turism, pentru punerea in valoare a acestor arii.
In plus, Asociatia Renaturopa a depus deja un proiect de finantare europeana pentru elaborarea planului de management al sitului Natura 2000 „Muntele Tampa”.
In plus, va fi construita o infrastructura de vizitare a celor doua arii, astfel incat activitatea turistica sa se desfasoare cu impact minim asupra biodiversitatii.
Practic, vor fi realizate panouri de informare turistica, dar si diferite actiuni care sa puna in valoare ariile protejate.
La poalele muntelui se afla zidurile vechii cetati a Brasovului;
Accesul in rezervatie se poate face cu telecabina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.