Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului va fi inaugurata in noiembrie

Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului va fi inaugurata in noiembrie

0 120

La inceputul lui noiembrie va fi inaugurata Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului, care va ocupa o suprafata de peste 100 ha. Inaugurarea fusese programata initiala in data de 15 august, dar zimbrii, adusi din Germania, au trebuit sa stea in carantina.
Rezervatia, a noua in tara si a doua ca marime este menita pe de-o parte sa asigure existenta speciei, pe cala de disparitie, iar pe de alta parte sa se constituie intr-un punct de atractie turistica in zona care, intr-un viitor apropiat, va fi un important centru turistic al judetului.
Proiectul realizarii rezervatiei este derulat in cadrul unui parteneriat intre Consiliul Local Vama Buzaului, care pune la dispozitie 11,4 ha pasune, Consiliul Local Prejmer, care vine cu 80 ha padure si Consiliul Judetean, prin Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, care se ocupa de achizitionarea zimbrilor.
Rezervatia a fost amenajata pe modelul celor din Hateg, Bucsani si Vanatori-Neamt si este cat se poate de binevenita, intrucat, datorita lipsei de preocupare a factorilor de raspundere, multe din rezervatiile existente sunt pe cale sa isi inchida portile. Cea de la Hateg, celebra nu de mult, mai are doar doua exemplare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.