Rezervația de Urși Libearty din Zărnești a primit al 102-lea locatar

Rezervația de Urși Libearty din Zărnești a primit al 102-lea locatar

0 153

Rezervația de Urși Libearty din Zărnești l-a primit joi, pe locatarul cu numărul 102! Este vorba despre un urs în vârstă de 26 de ani, rezident până acum al Grădinii Zoologice Dragoș Vodă, mai cunoscută sub numele de Rezervația de Zimbri Dragoș Vodă din Neamț. Ursul a fost preluat de reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, a fost sterilizat și microcipat și transportat în Sanctuarul Libearty.
Cazul ursului de la Dragoș Vodă este de ani de zile în atenția Asociației Milioane de Prieteni și s-au făcut nenumărate reclamații și sesizări privind situația lui către autoritățile centrale. De asemenea, zeci de reclamații de la vizitatorii care au trecut pragul Grădinii Zoologice de la Neamț au sosit la noi, reclamații care s-au mărit ca și număr în fiecare an și pe care AMP le-a transmis mai departe, către autoritățile centrale.
Grădina Zoologică Dragoș Vodă este în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Neamț.
Din fericire pentru bătrânelul blănos, conducerea Direcției Silvice Neamț a decis predarea lui sub forma unei ,,donații în valoare de 1000 de lei” (valoarea de inventar a animalului) către AMP, după ce am reușit să luăm legătura direct cu reprezentanții Direcției din Neamț
,,Spațiul unde a trăit ursul până acum era betonat, fără iarbă și cu gratii, chiar dacă era destul de mare, adică era corespunzător cerințelor. Acum este în rezervația noastră și se simte bine”, ne-a declarat Paula Ciotloș, vicepreședinte Asociația Milioane de Prieteni.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.