Revolutionarii de la Ghimbav l-au parasit pe Mardare pentru Demi

Revolutionarii de la Ghimbav l-au parasit pe Mardare pentru Demi

0 441

Luptatorii fosti angajati la ICA Ghimbav i-au parasit pe revolutionarii de la ALRUE si au fuzionat cu Asociatia Brasov 21 Decembrie 1989. Fostii luptatori de la Ghimbav au venit ieri alaturi de decembristii condusi de Ioan Demi sa depuna coroane de flori la troita din fata Prefecturii, la 26 de ani de cand infruntau autoritatile comuniste

Luptatorii din Asociatia ICA Ghimbav i-au parasit pe revolutionarii de la ALRUE si au fuzionat cu Asociatia Brasov 21 Decembrie 1989. Fostii luptatori de la Ghimbav au venit ieri alaturi de decembristii condusi de Ioan Demi sa depuna coroane de flori la troita din fata Prefecturii, la 26 de ani de cand infruntau autoritatile comuniste.
Ioan Demi, presedintele Asociatiei Revolutia 21 Decembrie Brasov, a reafirmat ieri ideea pe revolutionarii asociatei pe care o conduce ii reprezinta ziua de 21 decembrie, nu cea de 22 decembrie, pentru ca dupa fuga lui Ceausescu s-a intrat intr-o alta etapa.
Cele doua asociatii au ajuns la o intelegere si au fuzionat. Liderul celor din asociatia de la Ghimbav si-a amintit ca, in 21 Decembrie 1989, ajungeau pe strada Aurel Vlaicu, unde au incercat sa ceara ajutor celor care lucrau la fabrica de postavuri si la tricotaje. Nimeni nu a vrut, insa, sa ii ajute, asa cum s-a intamplat si la Dezrobirea – vechiul nume al fabricii de ciocolata – unde portile erau inchise iar paznicii interziceau accesul.
Muncitorii de la ICA Ghimbav sunt cei care au aprins flacara revolutiei la Brasov. In 21 Decembrie 89, ieseau incolonati pe poarta intreprinderii si veneau pe jos pana la Brasov, unde au cerut demisia dictatorului Nicolae Ceausescu si caderea regimului comunist. La 26 de ani de atunci, sindicalistii de la fabrica de elicoptere de la Ghimbav nu sunt deloc multumiti de evolutia evenimentelor din aceasta perioada.
Dupa ce au depus o coroana la troita din fata Prefecturii, membrii de sindicat de la Ghimbav au rostit o rugaciune si cateva cuvinte in amintirea colegilor lor cazuti in lupta pentru libertate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.