Revolutie industriala in 5 ani sau omenirea va pieri

Revolutie industriala in 5 ani sau omenirea va pieri

0 56

Omenirea se scufunda in …carbon. Conform unui studiu al World Wide Fund, oamenii au cinci ani la dispozitie pentru a incepe o “revolutie industriala” pentru a diminua nivelul de carbon consumat, inainte ca schimbarile climatice sa nu mai poata fi ireversibile.
Astfel, conform raportului Climate Risk, dupa 2014 va fi imposibil sa se atinga nivelele dorite de emisii de carbon pentru a mentine incalzirea globala sub 2 grade Celsius. Raportul arata ca actualele masuri implementate nu vor reduce emisiile la timp, dar pana in 2014 inca se mai poate interveni pentru a opri schimbarile.
“Am ajuns intr-un moment critic din istorie, cand oportunitatea de a preveni schimbarile climatice va disparea complet”, a declarat Kim Carstensen, liderul Global Climate Initiative, de la WWF. Actualele tinte de reducerea emisiilor de carbon sunt cu mult sub cele 25-40 de procente din nivelul inregistrat in 1990 ce ar trebui sa fie inlaturate pana in 2020. Astfel, in raportul WWF se cere inceperea simultana a unor actiuni pentru diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera, precum impunerea unor standarde de eficienta a energiei, eliminarea combustibilului fosil si adoptarea unor taxe infime pentru energia regenerabila.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.