Revolutia Mercedes-Benz: Toate masinile marcii vor fi electrificate. Investitii de 14,5 miliarde...

Revolutia Mercedes-Benz: Toate masinile marcii vor fi electrificate. Investitii de 14,5 miliarde euro in doi ani

0 464

Investitii de 14,5 miliarde euro in urmatorii doi ani si masini electrificate in toata gama – asa se rezuma revolutia automobilului, in viziunea Mercedes-Benz. Modelul GLC va primi si motorizare pe hidrogen (tehnologie cu pile de combustie), va fi lansata o noua arhitectura de vehicul pentru masinile Mercedes-Benz cu baterii, iar marca smart va deveni prima din lume care va oferi intreaga sa gama atat cu motorizari cu ardere interna, cat si cu motorizari electrice.

Doar din aceste informatii e lesne de inteles ca Mercedes-Benz vrea sa joace un rol important in ceea ce va insemna industria auto de maine.

Exista, insa planuri si mai mari: din 2017 modelul Mercedes-Benz S 500 e va putea parcurge in mod pur electric o distanta de peste 50 km. Astfel, varful de gama Mercedes-Benz se indreapta cu viteza maxima spre viitorul propulsiei masinilor de pasageri: electric.

Tot din 2017, la inceput de an, modelele smart cu doua si patru locuri vor fi disponibile atat cu motoarele cu ardere interna din prezent, cat si cu motorizari 100% electrice.Mercedes-Benz “Concept IAA” (sursa - Daimler)

Modelul Mercedes-Benz GLC F-CELL va fi lansat tot in 2017, avand la bord tehnologie bazata pe hidrogen (pile de combustie).

In umatorii doi ani Mercedes-Benz va investi 14,5 miliarde euro in cercetare si dezvoltare, iar jumatate din aceasta suma va merge in domeniul tehnologiilor verzi si electrificarii, a anuntat producatorul auto german.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.