Revitalizarea organismului iarna (V)

Revitalizarea organismului iarna (V)

0 71

?


Pentru a fi sanatosi in fiecare anotimp trebuie sa dam mai multa atentie organelor care corespunzator si de a restabili echilibrul vital. Acest anotimp influenteaza plamanii si intestinul gros.  • Toamna-Semnifica echilibrul fizic si psihic, iar elementul corespondent toamnei este metalul. La nivelul organismului sunt influentati plamanii si intestinul gros.

  • Gustul specific anotimpului este cel picant.

  • Dieta-Alimentele indicate sunt cele picante si albe: ridichi, praz, ceapa etc. Acestea? ofera organismului energie fierbinte, contracarand excesul de energie rece. Alimentele picante sunt ideale pentru combaterea starii de epuizare fizica sau? psihica, revigorarea circulatiei sangvine si stimularea intelectului. Insa consumul exagerat de alimente picante poate crea stari de nervozitate si agitatie? interioara.Tipul yin va trebui sa manance carne alba, arpagic, branza, usturoi, chimen si patrunjel. Tipul yang – orez, ridichi albe si negre.

  • Recomandari cromatice. Albul ajuta la restabirea echilibrului interior.?Plamanii, care sufera din cauza frigului, a racelilor si a durerilor din gat care apar toamna, trebuie revitalizati cu legume ca: spanac, seminte.

?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.