Revin subventiile pentru apicultorii brasoveni

Revin subventiile pentru apicultorii brasoveni

0 48

Apicultorii din Brasov au motive de bucurie acum ca guvernul ii ajuta in sustinerea micilor afaceri.
Acestia pot depune pana la data de 1 august o cerere de plata pentru actiunile realizate in 2008.
„Pentru prima masura, ajutorul financiar are in vedere finantarea medicamentelor pentru combaterea varoozei, respectiv reducerea costurilor tratamentelor. De asemenea, ajutorul se acorda si pentru apicultorii autorizati ca producatori ecologici sau care sunt in perioada de conversie si folosesc numai metode ecologice pentru combaterea varoozei”, se arata in comunicat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Apicultorii pot sa achizitioneze matci provenite din fermele de elita sau fermele de multiplicare, acreditate conform ordinului MADR nr. 413 din 20 iunie 2008, precum si roi la pachet, roi pe faguri si familii de albine pentru refacerea septelului apicol.
„Beneficiarii programului sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare“, se arata intr-o hotarare de guvern, postat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.