Revin ploile și fenomenele asociate instabilității atmosferice!

Revin ploile și fenomenele asociate instabilității atmosferice!

0 97

ANM a emis o nouă informare meteorologică, vizând fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. Este vizat și județul Brașov.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate. Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 13,00 – 15 iulie, ora 21,00

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului. Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.