Revenire trista

Revenire trista

0 158

O eleva a Colegiului National „Unirea”, a rupt, zilele trecute, lantul convenientelor sociale si a vrut sa fie „mare” intr-o lume dura. De aceea a si luat, la plecare, 500 euro din tezaurul babacal. Dupa ce a colindat prin „lacasuri de perditie” in companii dorite dupa un criteriu telenovelistic si dupa ce s-a scuturat de bani si s-a umplut de vanataile vietii, tanara iezisoara s-a intors acasa de la sine, pentru ca Politia – probabil satula si ea de pierdut vremea in cautarea unor asemenea pasarele la primul zbor independent – nu a reusit sa-i dea de urma.
Dupa suma luata cu ea, familia din care provine nu pare a fi dintre cele mai sarace, probabil dispunand si de un nivel de pregatire mai ridicat decat gloata, lipsindu-i insa timpul sau dorinta necesare unei adecvate educatii a odraslei ajunsa la varsta critica. Pe deasupra se cunoaste cat de tampite sunt ofertele posturilor de televiziune si a altor posibilitati de petrecere a timpului liber.
Probabil tatal fetei va taia acuma vitelul cel gras, ca sa-si unga fata cu seu proaspat peste sus-amintitele vanatai, pentru a aplica o educatie in stil modern, adica aplicandu-i scurte socuri extreme, si multumit fiind ca odrasla nu a ajuns saltea prin cine stie ce bordel.
Din pacate acest fenomen al plecarii de acasa spre a gusta dintr-o libertate iluzorie ia amploare. De aceea este necesara o interventie in echipa a familiei si a scolii, in regim de rabdare si cu incercarea de a trezi constiinta subiectilor spre beneficul vietii. Altfel se vor putea consemna tot mai multe „evadari”. Iar aceasta colaborare trebuie pornita inca din frageda varsta a copilului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.