Revenim! „România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR depus la...

Revenim! „România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR depus la Bruxelles.”

1 42

România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR depus la Bruxelles. Asta ne va costa timp!
Din păcate domnul Ghinea nu a înțeles care este plafonul maxim al împrumutului care poate fi luat prin PNRR potrivit Reg 241/2021 astfel încât să nu fim puși în situația de a ne fi amânată aprobarea PNRR.

Domnul Ghinea a pus 15 miliarde euro împrumut.
Plafonul maxim era de doar 14,2 miliarde deoarece regulamentul este foarte clar:
cuantumul împrumutului nu poate depăși 6,8% din VNB – ul statului membru pe anul 2019 (venitul national brut care difera de PIB).
Ei bine VNB 2019 România a fost de 210 miliarde euro.
Astfel cuantumul maxim al împrumutului pe care România îl putea solicita era de 14,2 miliarde euro.
În total (granturi plus împrumuturi) România putea solicita 28,4 miliarde euro și nu 29,2 miliarde euro.
Aceasta greșeală va duce la întârzierea adoptării PNRR dar si la diminuarea sumelor solicitate de România.
De unde se taie?

Autor: Adrian Câciu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. Mă așteptam ca telectualitatea (sic) românească, să ia atitudine atunci când acest popor este scuipat în față de golanii de la putere. M-am înșelat. Majoritatea românilor de peste 18 ani, cam 16 milioane, sunt egal de proști și fuduli. Orice om normal și cu o minimă educație școlară, în momentul când întâlnește un cuvânt pe care nu-i înțelege sensul, se uită în DEX(pentru cei 16 milioane, asta înseamnă Dicționarul Explicativ al limbii române), și află ce înseamnă. Cei 16 milioane de fuduli, au pus botul la ce căkt au mâncat guvernanții, s-au dat deștepți, și nu s-au uitat ce înseamnă termenul „reziliență”. Bă troglodiților, băi fudulilor, asta scrie în DEX →→→ REZILIÉNȚĂ s. f. Mărime caracteristică pentru comportarea materialelor la solicitările prin șoc, egală cu raportul dintre lucrul mecanic efectuat pentru ruperea la încovoiere, prin șoc, a unei epruvete și valoarea inițială a ariei secțiunii transversale în care s-a produs ruperea respectivă. [Pr.: -li-en-] – Din fr. résilience. Ați priceput fudulilor?! O țară populată de proști fuduli, ajunge unde a ajuns România.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.