REVELATIA LUI BENEDICT ( II )

REVELATIA LUI BENEDICT ( II )

0 73


Ratzinger si-a dorit de mai multa vreme sa-i dedice Unicului, Atotputernicului, celui care s-a aratat omenirii ca om, ca muritor, o opera anume. Dorinta de a scrie o carte despre Iisus o avea actualul papa de mai multa vreme, fara insa a o destainui public.


???????? Cartea nu aduce numai ideile parintelui lor spiritual, aici ne referim la cei 1,2 miliarde de catolici de pe glob, ci se constituie si ca un fel de mostenire. A vazut lumina tiparului pe 16 aprilie – si pe 16 aprilie, dar acum 80 de ani, s-a nascut Ratzinger in Bavaria. Era in ultima zi a Saptamanii Mari, in ajunul Pastilor. “ Ca viata mi-a fost marcata inca de la inceput de taina Sfintei Sarbatori, m-a umplut de gratitudine, caci aceasta nu putea fi decat semnul benedictiunii. “ Se pare ca acuma, la apusul vietii, se inchide cercul. Taina Pastilor este taina Crucificatului.


???????? “ Iisus din Nazaret “, cartea lui Ratzinger, ne vorbeste despre Iisus cel istoric, despre acela care a trait si a murit. Credinta in reinviere, acest lucru este subliniat iar si iar de catre papa, poate reclama numai atuncea importanta cand va fi absolut clar ca Iisus a fost o persoana reala – nu un simbol, ci o persoana in carne si oase. Ratzinger cauta dovezi despre existenta pamanteana a lui Iisus. Specialistul in stiinte teologice de la Vatican cunoaste in amanuntime argumentele asupra lui Iisus in existenta sa istorica. Si este cat se poate de clar ca evolutia stiintelor spirituale nu i-au ramas nicidecum o taina. Dar tot asa de clar este si faptul ca nu l-a interesat nici progresul facut in cercetarile facute asupra lui Iisus ca existenta fizica si pamanteana. Ba mai mult – se pare ca acestea il chiarsupara. Reconstructia stiintifica a lui Iisus cel istoric sugereaza imaginea unui barbat extraordinar, dar nu cea a fiului lui Dumnezeu, imputa Reitzinger. Cercetarile au demonstrate mai degraba ca Iisus nu a fost perceput, in timpul existentei sale lumesti, ca un Dumnezeu. Mult mai tarziu i s-a recunoscut originea divina, la conciliul de la Calcedon din anul 451, statuandu-se aceasta ca dogma.


?


( va urma )


?


????????????????????????????????????????????????????????????????????? Traducere si adaptare dupa FOCUS


?


???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????


???????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.