Reunificarea natiunii ungare

Reunificarea natiunii ungare

0 78

Procedura simplificata de obtinere a cetateniei ungare de catre etnicii maghiari din alte tari, care se va aplica din ianuarie 2011, va reunifica natiunea, a afirmat luni, la o conferinta de presa organizata in parlamentul de la Budapesta, vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de Agerpres.
Politicianul ungar a apreciat ca facilitarea accesului etnicilor maghiari din tarile vecine la cetatenia Ungariei este o „realizare istorica” si are o importanta cruciala pentru mentinerea identitatii maghiare.
In conditiile in care natiunea maghiara nu a fost niciodata divizata in materie de limba, cultura si istorie.
El a mentionat ca legea dublei cetatenii „nu face distinctie intre cetatenie ungara de categoria A sau de categoria B’, subliniind ca „exista o singura natiune si o singura cetatenie ungara”.
Zsolt Semjen a subliniat ca legea respecta pe deplin normele europene si ea survine intr-un context in care Ungaria are relatii bune cu toate tarile invecinate.
Vicepremierul ungar a evocat, in acest context, cooperarea stransa romano-ungara si a reiterat ca Ungaria sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.