Retrocedari si reimproprietariri

Retrocedari si reimproprietariri

0 167

Constitutia spune ca dreptul la proprietate este sacru. Iar legi postdecembriste afirma ca cel care a fost deposedat, prin masuri arbitrare si folosite de toate felurile de dictaturi – de stanga sau de dreapta, metodele sunt aceleasi – este indreptatit sa i se dea inapoi ce i s-a luat, totul in baza unor acte, documente si marturii.
Ca lucrurile nu stau intotdeauna asa, ca se fac si greseli, in rare cazuri neintentionate, in cele mai multe dintre ele voite, spre umplerea buzunarelor unora si altora, ca cei in drept nu sunt pusi in drept prin tot felul de tertipuri practicate incepand de la baza piramidei si pana spre varfuri – din pacate coana Justitia este adanc si negativ implicata – este de netagaduit, destui avand de suferit ca urmarea acestora.
Ne-a sosit la redactie un semnal de alarmanta desnadejde ca in tara se petrec nedreptati, ca dictatura si-a lasat zdrente din trena ei si ca, din aceasta cauza unii mai sufera inca nedreptati.
Redau in continuare, ad litteram, randurile trimise de domnul Ioan I.Todiroae, in numele sau si al familiei sale, randuri care ridica unele mari semne de intrebare asupra a ceea ce se prtinde sa fie un stat de drept, cum se doreste Romania. Nu am schimbat nimic din cele trimise noua, redand forma si continutul originale.

IOAN I.TODIROAE si OLGA TODIROAE (17.01.2009)

Familiei mele i s-au furat 6(sase) terenuri agricole la care avem drepturi legale si pe care le-am revendicat legal. Doamnelor si Domnilor romani de pretutindeni, Domnule nou Prim-ministru al Romaniei – Domnule Emil Boc, Doamnelor si Domnilor noi ministri ai Guvernului Romaniei, Doamnelor si Domnilor noi parlamentari ai Romaniei. La concret si cu acte doveditoare vorbind, familiei mele Olga Todiroae si (decedat) Ioan Gh.Todiroae, hotii si sefii de la SRI Timisesti & DGIPI Timisesti & SRI Cristesti & DGIPI Cristesti & & SRI Judetul Neamt & DGIPI Judetul Neamt & PSD Judetul Neamt & comp. ne-au furat in total 6 (sase) terenuri agricole din care: a) 5 terenuri prin ilegalitati, abuzuri, persecutii, falsuri, hotii in aplicarea legilor privind restituirea terenurilor confiscate de regimul totalitar comunist si a legilor privind dreptul de proprietate privata asupra terenurilor; b) un teren prin ilegalitati, abuzuri, persecutii, distrugeri de cereri si acte doveditoare, hotii in aplicarea prevederilor Art. 13 litera b) din Legea Nr. 44 din 1 iulie 1994 privind veteranii de razboi. De asemenea, la concret si cu acte doveditoare vorbind, din cele 6 terenuri furate: a) 3 terenuri sunt mosteniri de la (defuncta) Ileana I. IOSUB, b) 2 terenuri sunt mosteniri de la (defunctul) Alecu Gh. STANGU, c) iar un teren este furat in mod ilegal, abuziv, sri-ist, dgipi-ist, kgb-ist, cia-ist prin distrugeri la Primaria Comunei Timisesti de cereri si acte doveditoare, prin nerecunoasterea Medaliei de razboi „Serviciu Credincios cu spade clasa I”, medalie primita de defunctul Ioan Gh. TODIROAE in cadrul Armatei Regale a Romaniei, alaturi doar de Armata Germaniei, Armata Italiei etc. Nici pana astazi nu am primit cele 6 terenuri agricole. Nici pana astazi hotii nu au fost sanctionati pentru ca ne-au furat cele 6 terenuri si hotii nu au platit pentru ca se folosesc de terenurile furate noua. Doamne DUMNEZEU, ajuta ROMANIA!!!
Expeditor Ioan I. TODIROAE si Olga TODIROAE, strada PRINCIPALA,Nr. 48,Satul si Comuna TIMISESTI, Judetul NEAMT, cod postal 617470.

Este o scrisoare scrisa cu patima si sub influenta nedreptatilor care au tavalugit familia Todiroae. De aceea si asemanarea cu procedurile anumitor servicii secrete, din Est si Vest, precum si de la noi, trecute si prezente. Exista si probabilitatea ca anumite persoane activand intr-un trecut nu prea indepartat in asemenea structuri – ma gandesc la cele de la noi – sa fi ajuns in functii de raspundere in judetul Neamt si, in special, in comuna Timisesti, si sa fi profitat de anumite imprejurari, in contextul in care familia Todiroae nu s-o fi facut agreata prin binecunoscutele metode, caci nu ar fi primul caz de acest fel petrecut la nivelul comunelor din Romania, unde, in destule cazuri, cei pusi sa conduca au ajuns sa devina mici satrapi, taind si spanzurand dupa pofta inimii si a buzunarului.
Inclin sa cred reala durerea familiei Todiroae, altfel nu si-ar fi dat adresa exacta. Iar aceasta verticalitate dovedeste ca, in mediul rural, taranul roman nu a uitat sa lupte pentru dreptul sau, chiar nesprijinit de articolele legii, dar convins ca dreptatea este de partea sa, mai ales cand stie ca proprietatea a dobandit-o prin munca, sacrificii si sai legale.
Stimati cititori, daca mai aveti cunostinta de cazuri de nedreptati asemanatoare sau de alta natura, rog scrieti-ne, iar noi vom cauta sa acordam, prin mijloace specifice mass-media, sprijin solutionarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.