Retrocedări ,,sfinte”: Comunitatea Surorilor Franciscane vor primi peste 31 mii lei...

Retrocedări ,,sfinte”: Comunitatea Surorilor Franciscane vor primi peste 31 mii lei chirie de la Liceul de Muzică

0 108

În data de 12 decembrie 2018 Comisiei Speciale de Retrocedare a luat decizia ca imobilului în care funcţionează Liceul de Muzică (corpurile A şi B), în suprafaţă desfăşurată de 4.976 mp şi teren aferent în suprafaţă de 2.342 mp, să fie retrocedat către Asociaţia Comunitatea Surorilor Franciscane (SZENT CSALÁDRÓL NEVEZETT MALLERSDORFI FERENCES NŐVÉREK ) – Sub Ocrotirea Sfintei Familii Mallersdorfi”. Astfel, anul acesta, în 29 octombrie, a fost semnat şi procesul verbal de predare – primire al imobilului, apoi au fost începute negocierile în vederea încheierii unui contract de închiriere. Ar fi interesant de văzut câte zeci de imobile au ajuns la biserica evanghelică în ultimii ani. Un subiect pe care îl vom dezvolta.

O ,,binecuvântată” chirie de 31.114,14 lei/lună!
Oricum, după ce au preluat „cu acte în regulă” clădirea în care funcţionează Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov de pe strada Colonel Buzoianu nr. 1-3, Asociaţia Comunitatea Surorilor Franciscane „Sub Ocrotirea Sfintei Familii Mallersdorf” a început negocierile cu autorităţile locale braşovene pentru închirierea spaţiului în care funcţionează unitatea şcolară, procedură care s-a încheiat în 11 noiembrie 2019.
Conform datelor oficiale, Liceul de Muzică va plăti o chirie de 31.114,14 lei/lună. Această sumă va fi discutată în şedinţa Consiliului Local Braşov de mâine când va fi supus aprobării un act normativ potrivit căruia, pentru a-şi putea desfăşura în continuare activitatea în actualul sediu, se va plăti suma amintită.

Apropo domnule preşedinte Iohannis, ce ţine de strategia naţională a ,,României Educate”. Învăţământul? Practica ne spune că NU, ci retrocedările (inclusiv la Sibiu) și euroii!!!
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.