Retragerea sustinerii financiare are un vinovat?

Retragerea sustinerii financiare are un vinovat?

0 100

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca retragerea sustinerii financiare a Romaniei de catre UE, propusa de Bundestag, reprezinta o incercare de a agrava situatia, pe care liberalii o resping categoric si pentru care il invinuiesc pe Traian Basescu.
„Pozitia PNL este aceeasi ca atunci cand s-a sugerat ca imprumutul de la CE ar fi conditionat de evolutiile din Justitie. O tara cu cat este mai saraca, cu atat reformarea in sistemul juridic si sistemul de ordine publica sunt mai dificil de facut. De aceea, a retrage sustinerea financiara unei tari pe motivul ca nu a evoluat in donmeniul Justitiei nu este decat o incercare de a agrava situatia. Noi respingem categoric o astfel de formulare care pana la urma nu ar face decat sa creeze dificultati noi in calea Romaniei”, a sustinut Varujan Vosganian.
Intrebat daca Romania nu se afla in relatii bune cu Germania, vicepresedintele PNL a mentionat ca din cauza politicii externe promovate de presedintele Traian Basescu, „Romania nu este prietena cu mai nimeni”.
„Romania are mari probleme, este practic izolata si in principal din cauza politicii extrem de ambigue a presedintelui Traian Basescu. Presedintele a anuntat crearea unei axe Washington-Londra-Bucuresti, cred totusi ca nu a anuntat si Londra, si Washingtonul de aceasta intentie, pentru ca investitiile americane in Romania au fost foarte reduse si sustinerea din zona anglo-saxona si americana a fost foarte palida pentru Romania. In acelasi timp insa a reusit sa ne izoleze si fata de Rusia, iar eu ca ministru al Economiei si Finantelor m-am lovit de raceala Federatiei Ruse in baza declaratiilor facute de Administratia prezidentiala”, a spus liderul liberal.
El a mentionat ca izolarea Romaniei s-a vazut cel mai elocvent, in urma evenimentelor din Republica Moldova.
„Atunci s-a vazut cat de putini prieteni are Romania in lumea asta. Noi nu numai ca nu am fost sustinuti moral de nimeni, dar chiar am fost certati pentru modul in care am incercat sa ne raportam la aspiratiile poporului moldovean. Politica externa care este purtata de presedintele Basescu face ca noi sa fim izolati si sa nu fim prieteni cu mai nimeni pe lumea asta”, a conchis Varujan Vosganian.
Parlamentul german intentioneaza sa sisteze alocarea de fonduri europene pentru Romania din cauza deficientelor din justitie, membrii Bundestagului adoptand joi o rezolutie in acest sens, relateaza Deutsche Welle Romania in pagina electronica citand DPA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.