Retragere comandata sau de bun simt?

Retragere comandata sau de bun simt?

0 176

Elena Basescu a coborat din tramvaiul portocaliu cu destinatia Bruxelles. Cica are ambitia sa ajunga acolo cu trotineta independentei, chiar daca e constienta ca rotitele care se invart la asemenea trotineta sunt mult mai mici ca cele ale tramvaiului la care vatman este taticu’.
Zice saraca fata din gura, ca asa trebuie, dar in niciun caz din suflet.
Mai zice ca nu tatucul i-a impus candidatura. Aici o cred suta la suta, caci treaba a fost taman invers, spre disperarea tatalui.

„Nu doresc sa ma ascund dupa listele unui partid. Nu doresc ca tata sa fie acuzat de nepotism. Nu doresc ca PD-L sa fie pus in situatia dificila de a alege intre mine si intelectuali (deci fata recunoaste ca nu face parte din aceasta tagma, n.a.) si, prin urmare, am decis sa demisionez din PD-L si sa candidez ca independent la europarlamentare, cu mentiunea ca voi reveni dupa alegerile din 7 iunie. Sunt onstienta ca nu am sanse reale de a ajunge in Parlamentul European, mai ales ca legea prevede ca pana la 7 aprilie sa adun 100.000 de semnaturi, lucru aproape imposibil.”
Iata un comunicat de presa impus si pe potriva unui tupeu de gasculita cu puf politic in varful cozii.
In acelasi timp babacul Traian Basescu joaca la doua capete: scapa partiduletul sau drag de a se face de bacanie prin prezenta Lenutei proprii pe lista, in schimb o sprijina pe fata ca independenta viteaza, doar o castiga prin mila masluita a stampilei populare, si atunci PD-L se alege si cu un reprezentant in plus in Parlamentul European

In privinta celor 100.000 de semnaturi, Elena Basescu va apela la ajutorul membrilor Organizatiei de Tineret a PD-L, asa ca o gramada de tinere portocale se vor revarsa pe strazi si prin piete publice, la cersit de semnaturi

In acest timp, Traian Basescu, la fel ca oricee cioara, isi vede puiul frumos si destept:
„Este mult mai desteapta decat crede si stie ce face pentru ca am crescut-o eu.”
Si omul are dreptate, se si vede. Insa cum o fi procedat? Prin radiograma de pe marile si oceanele lumii?

Si uite cum spectacolul de circ continua, cu tot felul de surprize, dar si cu paine mai putina. Oare pana cand?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.