Retezatul printre cele 7 minuni ale lumii

Retezatul printre cele 7 minuni ale lumii

0 155

Romania ar putea avea un obiectiv de atractie turistic care sa faca parte din cele 7 minuni ale lumii.
Muntii Retezat continua cursa pentru competitia “Celor 7 Minuni Naturale ale Lumii”. Rezervatia din Romania, singura participanta din tara noastra in aceasta competitie, a coborat in clasament si are nevoie de voturile romanilor pentru a intra in finala.
In competitia internationala New7Wonders, Retezatul este acum pe locul 19 din grupa E (paduri, parcuri nationale, rezervatii naturale). Si asta dupa ce, in ianuarie 2009, Retezatul a fost pe locul 4 in grupa sa, informeaza cotidianul Jurnalul National.
Romanii isi pot contabiliza votul la adresa New 7 Wonders si pot posta fotografii relevante din Retezat la adresa New 7 Wonders – my wonder.
“In primul rand, atragem atentia lumii asupra faptului ca suntem o destinatie turistica, nu numai ca tara lui Dracula sau a lui Ceausescu, ci mai ales ca un loc care mai are bogatii pe care altii le-au pierdut cu mult timp in urma: paduri naturale, ursi, lupi, rasi, pasari rare… Stiti ca in Anglia nu mai sunt lupi din anul 1700, iar vrabiile sunt vazute mai rar decat acvilele in Romania? Avand atatea de aratat, putem sa trecem mai usor peste criza econo¬mica, obtinand venituri din turism. In al doilea rand, speram ca autoritatile din Romania sa acorde o mai mare atentie ariilor protejate din tara si sa le sprijine atat prin masuri legislative, cat si financiar”, a declarat Zoran Acimov, directorul Parcului National Retezat, citat de Jurnalul National.
Pana acum, in lunile scurse de la inceputul votarii, oficialii de la Turism nu s-au aratat interesati de a sprijini in vreun fel candidatura Parcului National Retezat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.