Reteta electronica pune farmacistii pe drumuri

Reteta electronica pune farmacistii pe drumuri

0 203
Acestia au fost pusi deseori in situatia in care sa caute clientii prin cartiere dupa ce au eliberat medicamente pentru nou nascuti. Pentru ca bebelusii nu figurau in baza de date a CAS, facturile le-au fost refuzate la decontare. Problema a intervenit din cauza neconcordantelor dintre baza de date a Casei de Asigurari de Sanatate si cea a medicilor de familie.
Peste 2 milioane si jumatate de retete si prescriptii electronice au fost emise pana acum la nivel national; reprezentantii casei nationale de asigurari de sanatate sunt multumiti ca se apropie de numarul de 3 milioane de retete asumate prin proiectul cu fonduri europene care a sustinut financiar introducerea retetei electronice in Romania. In acest moment sunt peste 10 .000 de medici prescriptori in sistem iar in circa doua luni reteta electronica se va elibera exclusiv. Ca la orice proiect de impact, s-au inregistrat si dificultati, dezvaluie Marius Filip, medic sef Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, participant la discutiile gazduite miercuri de Brasov.  
La Brasov sunt 326 de furnizori ceea ce inseamna medici de familie, medici din ambulatoriu, spitale si  recuperare. 
Chiar daca medicii sunt obisnuiti cu softul exista neconcordante care pun in mare dificultate in special farmacistii. Medicii de familie au la dispozitie 30 de zile pentru a inregistra nou nascuti in baza de date electronica dar de cele mai multe ori bebelusii au nevoie de medicamente in primele zile de la nastere. Parintii se prezinta la farmacii cu retete electronice emise de medici specialisti; farmacistii le elibereaza si astfel se creeaza problema :
Doleantele medicilor si farmacistilor prezenti la intalnirea de miercuri cu reprezentantii Casei Nationale de Sanatate vor fi transmise mai departe si se va incerca remedierea tuturor deficientelor organizatorice.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.