Reteta crimei din Farmacia Thea ramane un mister

Reteta crimei din Farmacia Thea ramane un mister

0 71

Dublul asasinat de la Farmacia Thea nu si-a gasit autorul nici dupa sapte ani. Sambata, Daniel Cistian, fostul sot al Manuelei Cistian, a facut parastas de sapte ani pentru sotia defuncta, dar si pentru a doua victima, Daga Susan. Alexandru Diaconescu, fostul principal suspect in dosar, a fost achitat de trei instante in 2008 si a primit chiar si 500.000 de euro despagubire. Pentru aceste solutii Daniel Cistian a dat statul in judecata la CEDO.
Dublul asasinat petrecut in seara zilei de 6 decembrie 2004, la farmacia Thea, de pe B-dul Victoriei din Brasov, fusese preluat atunci de catre DIICOT Brasov; la scurt timp de la producerea asasinatului a aparut si un suspect principal, Alexandru Diaconescu, care a fost arestat preventiv si eliberat ulterior. Tanarul a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav, talharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. La capatul a sase ani de procese, Diaconescu a fost achitat de toate acuzatiile, inclusiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si a primit despagubiri in valoare totala de 500.000 de euro. Chiar daca a dat statul in judecata la CEDO, fostul sot al victimei Manuela Cistian, suspectat la ramdul lui la acea vreme, nu crede ca o sa li se mai faca vreodata dreptate celor doua victime.
Valeria Buna in varsta de 88 de ani, mama vitrega a Manuelei Cistian, locuieste acum la Caminul pentru Persoane Varstnice din Noua. Batrana si chinuita de boala, femeia inca spera sa se faca dreptate si ucigasul farmacistelor sa fie descoperit.
Dosarul dublei crime de la farmacia Thea se afla in prezent in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, unde este inregistrat cu autor necunoscut.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.