Retehnologizare Transelectrica la Brasov de 17 milioane de euro

Retehnologizare Transelectrica la Brasov de 17 milioane de euro

0 176

Transelectrica intentioneaza sa faca investitii serioase la Brasov pentru a arata tuturor ca firma este in pas cu descoperirile tehnice si face fata concurentei. In acest sens, semneaza un contract de 17 mil. euro pentru retehnologizarea unei statii.
Transelectrica (TEL) a semnat cu asocierea formata din Romelectro si CG Holdings Bergium NV System Division, un contract in valoare de 17,88 milioane de euro fara TVA pentru retehnologizarea unei statii din Brasov, dupa cum a anuntat transportatorul national de energie electrica.
„Contractul are ca obiect modernizarea circuitelor primare si secundare in statia de 400/110kV prin retehnologizarea completa a statiei 400/110kV”, se arata intr-un comunicat al companiei, transmis Bursei.
Finantarea investitiei va fi realizata dintr-un credit extern si din surse proprii ale companiei.
Lucrarile de retehnologizare se vor derula pe parcursul a 33 de luni, in perioada iulie 2010- aprilie 2013.
„Prin modernizarea si retehnologizarea statiei 400/110kV Brasov, cu tehnologii competitive de ultima generatie, aceasta va fi adusa la nivelul corespunzator importantei zonei, eliminandu-se riscul de evenimente si minimizandu-se cheltuielile anuale de intretinere si exploatare”, se mai spune in comunicat.
Actiunile Transelectrica au scazut cu 1,81% in sedinta bursiera de joi, la 16,3 lei pe unitate, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare de 1,194 miliarde de lei, anunta Mediafax.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.