Reteaua „Singer” in actiune = 241de ani inchisoare!

Reteaua „Singer” in actiune = 241de ani inchisoare!

0 394
Magistrații Curții de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în cel mai mare dosar de înşelăciune prin metoda maşinii de cusut „Singer” judecat în România. Cei 31 de inculpaţi din dosar au fost condamnaţi la un total de 241 de ani de închisoare. Instanţa a aplicat pedepse cuprinse între 2 şi 12 ani de închisoare: trei inculpaţi au primit câte 12 ani după gratii, în timp ce 16, dintre care patru femei, au primit câte 10 ani de închisoare.
Curtea de Apel a menţinut, practic, condamnările decise la Tribunalul Alba în 2014, instanţa mărind doar suma confiscată de la inculpaţi, care se ridică la 925.486 lei. O familie întreagă, formată din cinci persoane, a primit în total 50 de ani de închisoare.
Inculpaţii au fost judecaţi pentru constituire grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals.
Anchetatorii au stabilit că au fost înşelate 1.748 de persoane care au fost determinate să depună sume de bani în conturi deschise la bănci, suma totală obţinută ilegal fiind de circa 2,42 milioane de lei (peste 500.000 de euro).
Cei mai mulţi dintre inculpaţi sunt recidivişti, lucru care explică şi pedepsele decise de judecători. O parte dintre aceştia au mai fost condamnaţi în trecut pentru infracţiuni similare în alte dosare.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2007 – 2008, inculpaţii au constituit o grupare de mari dimensiuni pentru a obţine venituri ilicite prin înşelarea oamenilor cu privire la achiziţionarea de maşini de cusut marca „Singer”. Membrii reţelei publicau anunţuri în diferite ziare din ţară prin care ofereau sume mari de bani celor care deţineau maşini de cusut cu această marcă. În momentul în care potenţiala victimă îi suna pe inculpaţi aceştia îi transmiteau că pot să cumpere maşina de cusut numai dacă au şi perechea acesteia pe care o avea unul dintre membrii grupării. Victima cădea în capcană  să cumpere maşina pereche depunând banii în contul oferit de inculpat. (sursa: dcnews)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.