Reţea de traficanţi de migranţi vietnamezi destructurată de la Braşov

Reţea de traficanţi de migranţi vietnamezi destructurată de la Braşov

0 205

Grupul infracţional organizat specializat în traficul de migranţi de origine asiatică a fost destructurat de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Braşov

Migranţii erau ascunşi în spaţiul de dormit al unui autocar de pe ruta Odorheiu Secuiesc – Budapesta.
Grupul infracţional organizat specializat în traficul de migranţi de origine asiatică a fost destructurat de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Braşov.

Poliţiştii au efectuat şapte percheziţii la locuinţe din judeţele Braşov, Harghita, Sălaj şi din Bucureşti de unde au fost ridicate sume de bani, înscrisuri şi medii de stocare.

Potrivit subcomisarului Ionuţ Marin – Şef Serviciu Cabinet IPJ Braşov, in urma descinderilor au fost conduse la sediul parchetului 3 cetăţeni vietnamezi şi doi români faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Migranţii ar fi fost ascunşi în spaţiul de dormit al unui autocar ce efectua curse regulate pe ruta Odorheiu Secuiesc – Budapesta iar fiecare migrant ar fi plătit bani grei pentru a ajunge în spaţiul Schengen.

Sumele obţinute de traficanţi pentru fiecare din aceştia ar fi fost cuprinse între 6000 şi 7000 de euro de persoană.
Pe parcursul investigaţiilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniţi de brigăzile de operaţiuni speciale din mai multe judeţe şi serviciile pentru imigrări.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.