Retea de fraudare pe Internet trimisa in trash

Retea de fraudare pe Internet trimisa in trash

0 59

In presa italiana a aparut o noua stire despre o retea de romani, specializata in fraude pe Internet, anihilita de politia italiana.
Este vorba de patru romani, aflati sub o anumita supraveghere de mai mult timp, membri ai unei retele specializate in fraude pe Internet, au fost arestati vineri de politia italiana in orasul Torino, informeaza agentia Adnkronos.
Reteaua, care opera in Italia si pe intreg teritoriul Europei, se specializase in operatiuni de „phishing”, activitate ilegala prin care sunt obtinute informatii personale sau confidentiale.
Potrivit anchetatorilor, romanii trimisesera milioane de mesaje electronice, iar suma totala pe care acestia o obtinusera in urma fraudelor comise depaseste un milion de euro.
Prin intermediul e-mailurilor trimise, infractorii au format o imensa baza de date a cateva mii de persoane.
Intr-o societate in care romanii si in special tinerii nu isi pot gasi o aplicare cat de cat serioasa a unor disponibilitati, fie ele si informatice, in care mafia („baietii destepti”, baronii locali, mogulii…) este organizate la nivel de stat, nu se poate ajunge aici, la incalcarea legii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.