Retea de barbati care lupta impotriva violentei asupra femeilor

Retea de barbati care lupta impotriva violentei asupra femeilor

0 69

23 noiembrie – Ziua internationala pentru combaterea violentei impotriva femeilor – readuce in prim-plan acest subiect. Astfel, ONU a decis sa infiinteze o retea de „barbati influenti” care sa lupte impotriva violentei asupra femeilor si sa le sprijine pe cele care au avut de suferit in aceasta privinta. Deocamdata, din acest grup fac parte 14 barbati – politicieni, militanti, lideri religiosi sau oameni de cultura – printre care scriitorul brazilian Paulo Coelho, premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, ministrul italian de Externe, Franco Frattini sau episcopul sud-african, Desmond Tutu.
Potrivit secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, aceasta organizatie urmeaza sa fie extinsa, iar membrii ei au fost selectionati „pentru ca au facut dovada unui angajament de lupta impotriva violentei asupra femeilor”. El a cerut tuturor barbatilor sa se alature acestei campanii. „Rupeti tacerea. Cand sunteti martori la o asemenea actiune de violenta, nu ramaneti inactivi, actionati, uniti-va pentru a schimba obiceiuri!” – a explicat responsabilul ONU.
Ban Ki-moon, citat de agentia France Presse, a adaugat ca 70% dintre femei sufera in timpul vietii de o anumita forma de violenta fizica sau sexuala din partea barbatilor, in cele mai multe cazuri agresorul fiind sotul sau prieten intim, ori unul dintre cunoscuti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.